Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 2. 2017,
21.27

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

atletika Luka Janežič

Ponedeljek, 6. 2. 2017, 21.27

7 let, 2 meseca

dvoranski atletski miting, Val de Reuile

Luka Janežič prepričljivo zmagal na mitingu v Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Luka Janežič | Foto Peter Kastelic

Foto: Peter Kastelic

Slovenski rekorder Luka Janežič (Kladivar) je na dvoranskem atletskem mitingu v francoskem Val de Reuilu zmagal v teku na 400 metrov s 46,95 sekunde.

"Vesel sem zmage, veliko izkušenj sem tudi pridobil. Bil je zelo napet tek, po prvem krogu smo vsi skupaj prišli na prvo stezo in je bilo zato veliko prerivanja. Toda sam sem nato pridobival, imel ob koncu največ moči in zmagal s približno pol sekunde prednosti. Še vedno ne začnem dovolj hitro prvega kroga, da se ne bi toliko mučil s položajem med tekom na koncu. Očitno se še ne zavedam, kako dobre čase dosegam v mednarodnem merilu. V tem obdobju imam veliko tekem, da se pripravim na dvoransko evropsko prvenstvo v Beogradu. Verjetno bom imel tudi dva teka v enem dnevu," je dejal Janežič.

Zelo se je približal slovenskemu rekordu

Naslednja tekma ga čaka 10. februarja v avstrijskem Linzu, 18. februarja bo tekel v Birminghamu, pred EP v dvorani, ki bo med 3. in 5. marcem v Beogradu, pa je načrtoval še nastop na balkanskem prvenstvu v dvorani, ki bo 25. februarja, prav tako v srbski prestolnici, vendar je ta nastop še negotov. Janežič je 1. februarja na prejšnji tekmi v nemškem Düsseldorfu dosegel skupno tretji čas, s 46,47 sekunde je dosegel svoj izid sezone in se je zelo približal slovenskemu rekordu (46,32).

Že v prvem nastopu leta potrdil normo za EP

Janežič je na dvoranskem državnem prvenstvu v krožnih tekih 21. januarja na Dunaju s 46,79 sekunde v svojem prvem nastopu v letu prepričljivo potrdil mednarodno normo (47,35) za nastop na dvoranskem EP v Beogradu.

Slovenski dvoranski rekord (46,32) je dosegel 12. februarja lani v Linzu, tudi sicer pa je bilo leto 2016 njegova najuspešnejša sezona doslej.

Na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je v polfinalu dosegel 17. izid z državnim rekordom (45,07) in bil v Amsterdamu peti na članskem EP.

Ne spreglejte