Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
8. 4. 2016,
11.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Yohan Blake Usain Bolt atletika

Petek, 8. 4. 2016, 11.27

6 let, 6 mesecev

Kaj se dogaja z drugim najhitrejšim Zemljanom Yohanom Blakom?

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Foto: Reuters

Yohan Blake je leta 2011 postal svetovni prvak v teku na 100 metrov, leto pozneje dvakratni olimpijski podprvak, v zadnjih treh letih pa skoraj ni tekmoval. Letos se spet vrača v stare tirnice.

Jamajčan Yohan Blake si z osebnima rekordoma 9,69 na 100 in 19,26 na 200 metrov lasti naziv drugega najhitrejšega Zemljana. V obeh disciplinah je hitreje tekel le njegov rojak Usain Bolt. Zadnji je pobral praktično vse zlate medalje na zadnjih svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah, njegovo edino nepazljivost na štartu, ko je bil zaradi prehitre reakcije diskvalificiran v finalu teka na 100 metrov v Daeguju, pa je izkoristil prav Blake in leta 2011 postal svetovni prvak.

 

Na olimpijskih igrah v Londonu je bil Blake oziroma jamajška "zver", kot se ga je prijel vzdevek, srebrn v tekih na 100 in 200 metrov, kjer je slavil Bolt, in zlat v štafetnem teku na 4 x 100 metrov. Naslednji dve leti se je predvsem ubadal s poškodbo zadnje stegenske mišice. Njegovi občasni nastopi niso bili več na vrhunski ravni.

 

Letošnjo sezono začel skromno, a verjame, da je na pravi poti

Blake se letos vrača na stezo, njegov strah pred ponovno poškodbo pa naj bi izginil. Tako je dejal po uvodnem nastopu sezone, ko je preteklo sezono 200 metrov pretekel v zanj skromnem časom 21,33.

Zadnje tri sezone je malo nastopal in se prevdsem boril s poškodbo zadnje stegenske mišice. | Foto: Reuters Zadnje tri sezone je malo nastopal in se prevdsem boril s poškodbo zadnje stegenske mišice. Foto: Reuters

"S trenerjem Glenom Millsom trdo delava, da bi formo spet dvignila tja, kjer mora biti. To je zdaj prioriteta. Bogu se moram zahvaliti, da me telo spet posluša. Zdaj me čaka nekaj tekem, a še ne vem točno kje," je dejal Blake, ki bi lahko še popestril dogajanje v moškem teku na 100 metrov, ki bo prav zagotovo spet eden vrhuncev letošnje sezone, z viškom v finalu olimpijskih iger v Riu de Janeiru.

 

Kako je leta 2011 Yohan Blake postal svetovni prvak:

Ne spreglejte