Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
4. 9. 2015,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

diamantna liga David Rudisha

Petek, 4. 9. 2015, 10.33

8 let

David Rudisha po porazu: Ne maram teči v dežju

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Aktualni svetovni prvak v teku na 800 metrov David Rudisha je na mitingu Weltklasse v Zürichu doživel poraz. Ciljno črto je prečkal šele četrti, po teku pa je potarnal, da ne mara dežja.

Kenijec David Rudisha je na svetovnem prvenstvu v Pekingu osvojil zlato medaljo. Tekel je v zanj značilnem stilu, ko se ne ozira na konkurenco in vodi od štarta do cilja. Podobno taktiko je poskusil tudi na mitingu diamantne lige v Zürichu, a so ga po počasnem prvem krogu, ko ni držal stika z narekovalcem tempa, dobrih 200 metrov pred ciljem prehiteli številni tekmeci. Kenijec je nato v ciljni ravnini še enkrat napadel, a je pritekel le do četrtega mesta.

"Nisem mogel dobro teči, mislim, da je kriv dež. Ne maram teči v dežju. Nisem prišel z namenom, da bom četrti, a noge me niso ubogale. Upam, da bo vreme na prihodnji tekmi v Rietiju boljše. Trenutno treniram v Nemčiji, treningi pa so po svetovnem prvenstvu potekali dobro. Želel sem si hitre tekme, zato sem zelo razočaran nad rezultatom. Steza je bila trda in mokra, česar sem se nekoliko bal," je potarnal Rudisha, ki ima dovolj izkušenj, da ga podobne stvari ne bi smele vreči iz tira.

Poljak se bo "odklopil" od atletike

S časom 1:45,55 je zmagal Poljak Adam Kszczot, ki je v kitajski prestolnici osvojil srebro. "Bilo je premrzlo za hitre čase. Zdaj se predvsem veselim nekajtedenskega počitka. Nekaj časa bom preživel z ženo in se popolnoma 'odklopil' od atletike. Svetovno prvenstvo je že zgodovina, o olimpijskih igrah pa še ne razmišljam," je po zmagi v Zürichu dejal Poljak, ki je pred dnevi dopolnil 26 let.

Drugo mesto je s sedmimi stotinkami zaostanka osvojil olimpijski prvak v teku na 1500 metrov Alžirec Taoufik Makhloufi, zmagovalec v skupnem seštevku diamantne lige, ki bo prejel 40 tisoč ameriških dolarjev in diamantno trofejo, pa bo znan po mitingu v Bruslju. Daleč najbolje kaže Nijelu Amosu, ki ima 12 točk, teoretično pa še vedno lahko zmaga pet atletov.

Ne spreglejte