SiolNET. Sportal Atletika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bubka na obisku pri Kozmusu, Coe bo tekel s slovenskimi otroki

1

termometer

"Ni bilo še kongresa EAA, ki bil imel tako bogat spremljevalni program," je na predstavitvi dejal Janez Aljančič, častni član Evropske atletske zveze EAA, katere predstavnik je bil kar 16 let.

Od četrtka do nedelje bo Slovenija gostila ugledne predstavnike evropske in svetovne atletike, saj bo na Bledu oziroma na Brdu potekal volilni kongres Evropske atletske zveze (EAA). Po štirih mandatih se z vrha EAA namreč umika dozdajšnji predsednik Hansjörg Wirz. Ob tem dogodku je Atletska zveza Slovenije (AZS) pripravila bogat program dogodkov in druženj eminentnih gostov s predstavniki slovenske atletike.

Bubka bo obiskal atletski center Primoža Kozmusa

Dogajanje se bo začelo že v četrtek, ko bo večina delegatov obiskala Postojnsko jamo, večkratni svetovni rekorder v skoku ob palici in kandidat za Predsednika mednarodne atletske zveze (IAAF), Ukrajinec Sergej Bubka, pa se bo srečal s prvo generacijo otrok Atletskega centra Primoža Kozmusa na Senovem.

V petek se bosta Bubka in njegov konkurent v boju za predsednika IAAF, Britanec Sebastian Coe, po poslovno-športni konferenci na Bledu udeležila tudi najbolj množičnega teka otrok v Sloveniji. Bubka bo prisoten v Radovljici, Coe pa bo z otroki tekel v Kranju.

V popoldanskih urah bo sledil sprejem pri predsedniku države Borutu Pahorju in ogled Ljubljane. Trije kandidati za mesto predsednika EAA Jean Garcia, Svein Arne Hansen in Antti Pihlakoski bodo pozno popoldan na blejskem otoku pozvonili na zvonček želja in ob tem upali, da jim prinese srečo na tajnem glasovanju na volilnem kongresu, ki bo v soboto dopoldan potekal na Brdu. Rezultati bodo znani ob 13. uri, ko bo potekala tiskovna konferenca. Prvi sestanek novega sveta EAA bo v nedeljo dopoldan na Bledu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin