Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2012,
15.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Usain Bolt

Ponedeljek, 26. 11. 2012, 15.41

8 let

Bolt in Felix enotna: največje priznanje doslej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri moških še tretjič Usain Bolt, pri ženskah prvič Allyson Felix. Najboljša atleta v iztekajočem se letu, ki sta bila nagrade zelo vesela.

Usain Bolt je bil najboljši že v letih 2008 in 2009, leta 2010 je bil za najboljšega izbran David Rudisha, lani in letos pa se je laskavega naslova spet veselil Jamajčan, ki je na olimpijskih igrah v Londonu osvojil tri zlate medalje. Na 100, 200 in s štafeto 4x100 metrov. Tudi letos je bil morda njegov glavni konkurent kenijski tekač na 800 metrov, ki je v finalu OI postavil nov, neverjeten mejnik. Dva štadionska kroga je pretekel v času 1:40,19. Pozabiti ne smemo niti na dosežek, prav tako rekordni, Ariesa Merritta na 110 metrov z ovirami, ki je prejšnji mejnik premaknil za kar sedem stotink sekunde. Zdaj je rekord 12,80. Prav zato kljub novemu noremu letu Bolta vsi niso bili prepričan, da bo nagrado prejel Jamajčan. Pa jo je.

''Ta nagrada mi pomeni veliko. Zakaj? Zato, ker je bilo leto 2012 eno izmed najtežjih v moji dosedanji karieri. Pa tudi zato, ker je bila konkurenca res neverjetna,'' je ob prejetju četrte nagrade za najboljšega, kar doslej ni uspelo še nikomur, povedal najhitrejši šprinter vseh časov.

Navdušena je bila tudi Allyson Felix, ki ima že številne naslove z največjih tekmovanj, a doslej še ni bila izbrana za najboljšo. Letos je osvojila tri medalje na olimpijskih igrah, bila je zlata na 200 metrov, zmagala pa je tudi v obeh štafetnih preizkušnjah, in prejela najbolj prestižno atletsko nagrado. ''To je največja nagrada od vseh, ki sem jih prejela doslej. Zmagovati je nekaj najlepšega. Ni pomembno, kje. Na stezi ali pa v takšnih izborih, kot je ta. Prišla sem do nagrade, za katero si prizadevam že nekaj let. Zelo sem vesela,'' je povedala ameriška šprinterka.

Ne spreglejte