Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
5. 6. 2015,
0.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

diamantna liga Mo Farah

Petek, 5. 6. 2015, 0.58

7 let, 12 mesecev

Atletska karavana se seli na Otok, Farah na krajši razdalji

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Peti miting letošnje diamantne lige bo v nedeljo potekal v Birminghamu, kjer je nastop potrdilo 14 olimpijskih oziroma 27 svetovnih prvakov. Prvo ime bo domačin Mo Farah.

Le nekaj dni po mitingu v Rimu se diamantna liga nadaljuje na Otoku. V Birminghamu bodo zagotovo največ pozornosti deležni domači atleti, na čelu z Mojem Farahom. Britancu somalijskih korenin v teh dneh prav gotovo ni lahko, saj je bil njegov trener pred dnevi v dokumentarcu britanske medijske hiše BBC obtožen zlorabe nedovoljenih poživil. Farah v dokumentarcu sicer ni omenjen, a je črno piko dobila celotna ekipa Alberta Salazarja, primer pa zagotovo še ni dobil epiloga.

Farah bo tekel na 1500 metrov. V tej disciplini je aktualni svetovni in olimpijski prvak v teku na 5000 in 10.000 metrov nazadnje nastopil pred dvema letoma v Monaku, kjer je s časom 3:28,81 postavil evropski rekord.

Olimpijska prvakinja v mnogoboju Jessica Ennis-Hill bo tokrat nastopila v hudi konkurenci teka na 100 metrov z ovirami. Popravni izpit bo imela letos najhitrejša Jasmin Stowers, ki je v Rimu po padcu s precejšnjim zaostankom prišla do cilja, nastop pa je morala odpovedati olimpijska prvakinja Sally Pearson, ki je prav tako padla v Rimu in si zlomila zapestje.

Nastop je moral odpovedati tudi svetovni prvak v teku na 800 metrov David Rudisha, ki se je poškodoval na mitingu v Ostravi. Konkurenca v teku na dva štadionska kroga bo kljub temu vrhunska.

V troskoku ni na štartni listi Kubanca Pedra Pabla Picharda, je pa zato Američan Christian Taylor, ki je prav tako v letošnji sezoni že preletel magično mejo 18 metrov.

Zanimiv bo tudi šprinterski obračun deklet na 200 metrov, kjer se bosta pomerili osemkratna svetovna in aktualna olimpijska prvakinja Allyson Felix in olimpijska podprvakinja v tej disciplini Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Slovenskega predstavnika na mitingu v Birminghamu ne bo.

Ne spreglejte