Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2023,
21.30

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

srebrna liga Banska Bystrica Anita Horvat

Četrtek, 20. 7. 2023, 21.30

9 mesecev, 1 teden

Banska Bystrica, miting srebrne serije Svetovne atletike

Anita Horvat spet pod dvema minutama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Anita Horvat | Anita Horvat je prišla do nove zmage v teku na 800 metrov, spet se je spustila pod dve minuti. | Foto Peter Kastelic/AZS

Anita Horvat je prišla do nove zmage v teku na 800 metrov, spet se je spustila pod dve minuti.

Foto: Peter Kastelic/AZS

Slovenska atletinja Anita Horvat je zmagala na mitingu srebrne serije Svetovne atletike v Banski Bystrici na Slovaškem, vnovič je na 800 m tekla pod dvema minutama, edina na tekmi. S časom 1:59,91 je bila v cilju pred Etiopijko Hirut Meshesho (2:00,24).

 

Slednja je nekdanja afriška prvakinja in bronasta lani v Beogradu na dvoranskem svetovnem prvenstvu na 1500 m. Tretja je bila lanska ameriška študentska prvakinja Adelle Tracey (2:00,40), ki od lani nastopa za Jamajko.

"Mogoče sem znova popustila med 500 in 600 metri"

"Konkurenca je bila kar dobra, skupaj smo bile vso tekmo. Šele zadnjih 50 m sem se odlepila od tekmic. V začetku sem bila v vodstvu, nato so me prehitele. Mogoče sem znova popustila med 500 in 600 metri. Moram se pogovoriti s trenerjem Tevžem Korentom, kako to popraviti. Zadovoljna pa sem z doseženim časom, nisem si mislila, da bo danes tako hitra tekma. Menila sem, da bo 2:01 dovolj za zmago," je nastop pokomentirala Anita Horvat.

V nedeljo na diamantno ligo v London

V Londonu bo v nedeljo tekmovala na diamantni ligi, kot tudi še druga dva slovenska rekorderja, svetovni prvak v metu diska Kristjan Čeh in Tina Šutej v skoku s palico.

Horvat je bila v Istanbulu marca letos srebrna na dvoranskem EP, pred njo je bila le Britanka Keely Hodgkinson. Olimpijska in svetovna podprvakinja je prva favoritinja domačega mitinga.

"Ta nastop na Slovaškem je dobra popotnica za naslednjo tekmo, a se moram čim prej regenerirati, danes je bil, kot sem dejala, nepričakovano hiter tek. Cilj bo, da dosežem čim boljši izid. Nastopila bo tudi Hodgkinson, ki je gotovo favoritinja. Težko je napovedati, kaj se bo zgodilo med tekmo. Sama se bom skušala postaviti na čelo kolone in tam bom skušala ostati do konca," je dodala Horvatova.

Preberite še:

Tobi Amusan
Sportal Svetovna rekorderka Amusan v preiskavi zaradi kršitve dopinških pravil
Kristjan Čeh
Sportal Čeh na Madžarskem drugič v sezoni brez zmage
Ne spreglejte