Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 6. 2017,
10.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

Natisni članek

Rebeka Dremelj noad Danica Lovenjak Katarina Čas Jan Plestenjak Tanja Ribič Gašper Tič

Ponedeljek, 19. 6. 2017, 10.28

6 let, 7 mesecev

Tanja Ribič ob smrti Gašperja Tiča: Kako boli!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

"Kje je pravica, kakšna so pota in kakšni so nameni usode????" se po tragični smrti igralskega kolega Gašperja Tiča sprašuje užaloščena Tanja Ribič.

Igralka je na Instagramu objavila črno-belo fotografijo sebe in Tiča, ki je včeraj umrl nasilne smrti v središču Ljubljane po prepiru z 20-letnikom. Policija je danes sporočila, da preiskava še poteka, osumljenec pa je v policijskem pridržanju in ga še niso prepeljali pred preiskovalnega sodnika.

"Tako zelo te potrebujemo!!!!! Kako boli!! Toliko kot si nam ti dal...! Tako siromašnejši bomo!! Ravno, ko te je končno pobožala sreča ... Samo, ljubezen do tebe ne bo nikoli umrla. Tudi hvaležnost," je ob smrti 44-letnega kolega zapisala igralka in pevka.

 

😰😰ne morem verjet. Gasper pocivaj v miru. #speechless #gašpertič #notfair #toosoon #rip

A post shared by K A T A R i N A Č A S (@katarinacas1) on

Igralskega kolega se je spomnila tudi Katarina Čas: "Ne morem verjeti. Gašper, počivaj v miru."

 

#gašpertič #svetovalec2016 @gledalisce_mgl 📷 aljoša rebolj

A post shared by Petra Pogorevc (@petrapogorevc) on

Dramaturginja Petra Pogorevc je objavila črno-belo fotografijo Tiča iz Mestnega gledališča ljubljanskega. V MGL so ob Tičevi smrti zapisali, da globoko pretreseni žalujejo "ob izgubi dragega prijatelja in kolega," drugih izjav pa ne dajejo.

Njegova soigralka Mirjam Korbar Žlajpah, je povedala, da so izgubili srce in brata:

Odprta žalna knjiga

S sporeda MGL so za nocoj umaknili predstavo Pes, pizda in peder po besedilu Gregorja Fona in režiji Primoža Ekarta, v kateri je Tič nastopal. Od danes do petka je v foajeju gledališča med 15. in 18. uro za javnost odprta žalna knjiga.

Od lani je bil Tič predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije (Zdus). Na spletni strani združenja so igralcu v slovo objavili verz Salvatoreja Quasimoda: "Vsakdo sam stoji na srcu zemlje, s sončnim žarkom preboden: in je takoj večer."

"Bil je eden najbolj zaslužnih, da je Šentjakobski oder ostal na Krekovem trgu 2, zaradi česar mu je Šentjakobsko gledališče leta 2009 podelilo naziv častnega člana. Ohranili ga bomo v trajnem spominu," pa piše na spletni strani Šentjakobskega gledališča.

Pevka in nekdanja mis Rebeka Dremelj je izrazila sožalje Tičevi družini in se ob tem sprašuje, kam gre svet.

Pevec Jan Plestenjak se je pokojnemu igralcu poklonil na Facebooku:

Starleta Danica Lovenjak je zapisala: "Še nekaj ur nazaj sva veselo nazdravljala in se smejala tvojim šalam, zdaj pa te ni več. Nikoli ne bom pozabila tvojega zadnjega pogleda, ki si mi ga namenil ... Imel si žalostne oči. Zdaj pa imam jaz žalostne oči."

 

 

Nekaj ur nazaj ... Ko bi le lahko spremenila usodo. Poklon velikemu Gašperju.❤️

A post shared by Danica Lovenjak (@danicalovenjak) on

V Kopru rojeni Gašper Tič se je leta 1991 vpisal na študij dramske igre in umetniške besede na AGRFT. Leta 1996 je prejel univerzitetno Prešernovo nagrado. V MGL se je zaposlil leta 1997. Po sedmih letih je za leto dni hišo zapustil, a se je leta 2005 vrnil. Za svoje delo je med drugim prejel Severjevo nagrado.

Ukvarjal se je tudi s pisanjem, gledališko režijo, pogosto v ljubiteljskih gledališčih, in pedagogiko, med drugim je v Šentjakobskem gledališču režiral igri Bog Woodyja Allena in komedijo po motivih del različnih avtorjev Tičja kletka.

Nastopil je v dveh celovečernih filmih, kot Prešeren v Odi Prešernu iz leta 2001 ter kot Petelin v Kruha in iger leta 2012, imel pa je tudi bogato televizijsko kariero. Za stvaritev lika Ana Liza v oddaji Spet doma na RTV Slovenija je leta 2006 prejel viktorja za posebne dosežke.
Ne spreglejte