Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Nedelja,
2. 10. 2016,
13.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Tom Cruise Nicole Kidman Russel Crowe Katie Holmes

Nedelja, 2. 10. 2016, 13.14

6 let, 6 mesecev

Ljubosumen Tom Cruise vohunil za zvezdnikom

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Tom Cruise, Nicole Kidman | Foto Reuters

Foto: Reuters

Tom Cruise, tedaj največji zvezdnik Hollywooda, je pred 15 leti, po ločitvi od druge žene Nicole Kidman, vohunil za njenim prijateljem Russellom Crowom.

Cruise, najbolj znani član scientološke religije, je po njuni šokantni ločitvi leta 2001 prisluškoval ne le Nicole, ampak tudi Crowu, njenemu dobremu prijatelju. Tako v svoji knjigi o scientologiji trdi avstralski novinar Steve Cannane in pojasnjuje, da je hotel Tom izvedeti več o odnosu med Kidmanovo in Crowom, ki je bil takrat še vzhajajoča zvezda v Hollywoodu.

Pri tem se je Cruise obrnil na druge scientologe, da so mu pomagali izvedeti vse, kar je o Crowu, ki ga s Kidmanovo veže dolgoletno prijateljstvo še iz časov, ko sta oba v Avstraliji delala prve igralske korake. "Tom je želel izvedeti več o njenih pogovorih s svojim prijateljem. Preiskovali smo ga, da bi izvedeli vse o njem, tudi ime zdravnika, ki je bil prisoten ob njegovem rojstvu," je za knjigo povedal nekdanji scientolog Marty Rathbun.

Russel in Nicole se poznata še iz časov, ko sta v Avstraliji začenjala svoji igralski karieri. | Foto: Getty Images Russel in Nicole se poznata še iz časov, ko sta v Avstraliji začenjala svoji igralski karieri. Foto: Getty Images

Scientologi so pod vodstvom Cruisa začeli nadzirati Crowa, a kljub Tomovemu sumničenju niso našli nobenega dokaza, da je Avstralec kaj več kot dober prijatelj Nicole.

Scientologija naj bi Tomu pomagala uničiti odnos Nicole in njunih posvojenih otrok, danes 23-letne Belle in 21-letnega Connorja. Da religija, katere ustanovitelj L. Ron Hubbard je verjel v vesoljce, igra izjemno veliko vlogo v Tomovi karieri in življenju, se je govorilo tudi ob Tomovi ločitvi od tretje žene Katie Holmes. Katie ni želela, da bi njuna hči Suri odraščala v scientologiji, zato je bila ločitev neizbežna.

Ne spreglejte