Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
2. 4. 2017,
10.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

1

Natisni članek

CNN mediji Donald Trump Melania Trump

Nedelja, 2. 4. 2017, 10.17

6 let, 7 mesecev

Kako so Američani ponoreli za našo Melanio

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

1

Melania Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriška prva dama Melania Trump se izogiba medijem, a kljub temu postaja vse bolj priljubljena med Američani.

Po anketi televizije CNN našo najslavnejšo rojakinjo podpira 52 odstotkov Američanov, kar je za 16 odstotkov več kot takrat, ko je njen mož Donald Trump postal predsednik ZDA.



Skrivnostna Melania vznemirja ameriške medije

To je tudi ravno obratno, kot kažejo ankete predsedniku Donaldu – pri njem se krivulja, če je verjeti anketam, za zdaj obrača navzdol.

Melania je za večino Američanov in zlasti za vedno radovedne medije še vedno skrivnostna oseba. Še zlasti zato, ker se jim izogiba in večinoma zavrača prošnje za intervjuje.

Melanii je uspelo to, kar po javnomnenjskih anketah ne uspeva njenemu možu. Medtem ko ona postaja vse bolj priljubljena, naj bi priljubljenost predsednika Trumpa kopnela. | Foto: Getty Images Melanii je uspelo to, kar po javnomnenjskih anketah ne uspeva njenemu možu. Medtem ko ona postaja vse bolj priljubljena, naj bi priljubljenost predsednika Trumpa kopnela. Foto: Getty Images

Za paparace je Sevničanka "veliki beli kit"

Po inavguraciji še ni dala nobenega intervjuja, piše nemški časnik Die Welt. Spretno se izogiba tudi paparacem, ki skušajo posneti fotografije skrivnostne prve dame.

Ti jo čakajo tudi pred newyorško šolo, kamor hodi njen sin Barron, a zaman. "Je kot veliki beli kit," je malce zagrenjeno dejal newyorški paparac Miles Diggs

Gora novinarjev natančno spremlja in analizira vsak njen gib

Melania je postala nekakšna obsesija za medije, ki jo zaman skušajo uloviti, kot je obsedeni kapitan Ahab v romanu Moby Dick zaman skušal uloviti velikega belega kita.

Paparaci skušajo slediti Melanii tudi s pomočjo njenega sina Barrona. Čakajo jo pred šolo, v katero hodi njen sin. | Foto: Getty Images Paparaci skušajo slediti Melanii tudi s pomočjo njenega sina Barrona. Čakajo jo pred šolo, v katero hodi njen sin. Foto: Getty Images

V ZDA se z Melanio ukvarja tudi gora novinarjev, ki skušajo čim več zgodb napisati s pomočjo preučevanja govorice njenega telesa ter podrobno analizirajo njene objave na Facebooku in to, kaj obleče. 

Rorschachov test v čevljih Christiana Louboutina

Zato ne preseneča, da je ameriški novinar Paul Schwartzman Melanio razglasil kar za Rorschachov test v čevljih Christiana Louboutina.

Vsekakor imajo ameriški novinarji težko delo, kako pridobiti informacije o tem, kaj misli in govori Melania. Kot pravi Louise Sunshine, nekdanja tesna sodelavka Donalda Trumpa, Melania ne verjame tračem, nikomur, ki mu ne zaupa, pa ne razlaga, kaj si misli.

Melania je pod drobnogledom javnost in medijev, ki preučujejo vsak njen gib, še zlasti ko je z Donaldom Trumpom. Tako so se nekateri mediji samo na podlagi tega, kako sta plesala na inavguracijskem plesu, na široko razpisali o tem, ali ima rada svojega moža ali ga celo sovraži. | Foto: Getty Images Melania je pod drobnogledom javnost in medijev, ki preučujejo vsak njen gib, še zlasti ko je z Donaldom Trumpom. Tako so se nekateri mediji samo na podlagi tega, kako sta plesala na inavguracijskem plesu, na široko razpisali o tem, ali ima rada svojega moža ali ga celo sovraži. Foto: Getty Images

Kje spi Melania?

Pred časom je revija Us Weekly objavila, da Donald in Melania spita v ločenih spalnicah. To so bile besede anonimnega vira, za katerega pa se je pozneje izkazalo, da že dolgo časa ni imel stikov s Trumpom.

O odnosu med 46-letno lepotico Melanio in 70-letnim milijarderjem Donaldom je veliko ugibanj, veliko je tudi natolcevanj, a če je verjeti Karen LeFrak, ženi poslovneža Richarda LeFraka, tesnega Donaldovega prijatelja, imata Melania in Donald čudovit odnos.

Ne spreglejte