Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
19. 3. 2017,
8.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Omarosa Manigault Donald Trump

Nedelja, 19. 3. 2017, 8.53

6 let, 6 mesecev

Lepotica, ki je za Trumpa urejala zmenkarije

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Omarosa Manigault in Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Donald Trump je s svojim resničnostnim šovom Vajenec iz nje naredil zvezdo. Z newyorškim milijarderjem sta postala prijatelja, pomagala mu je tudi v kampanji, zdaj pa dela v Beli hiši. To je Omarosa Manigault.

43-letna Omarosa, ki se je rodila v ameriški zvezni državi Ohio, je po izobrazbi novinarka. Z ameriško visoko politiko se je srečala že zelo zgodaj. 



Vneta demokratinja

V 90. letih prejšnjega stoletja je bila namreč del osebja takratnega demokratskega ameriškega podpredsednika Ala Gora.

Bila je vneta demokratinja, tako da je v letih 2008 in 2012 navdušeno pozdravila zmagi prvega temnopoltega ameriškega predsednika Baracka Obama. Še jeseni 2014 je bila strastna navijačica Hillary Clinton.

Omarosa je poleg študija novinarstva opravila tudi izpit za baptistično pridigarko, tako da lahko daruje maše. | Foto: Getty Images Omarosa je poleg študija novinarstva opravila tudi izpit za baptistično pridigarko, tako da lahko daruje maše. Foto: Getty Images

Leta 2015 pa je skočila na Trumpov vlak. Julija 2016 je postala odgovorna za nagovarjanje afroameriških volivcev, ki so večinoma zvesti demokratskim kandidatom. Trumpa je v javnosti tudi vneto branila pred očitki, da je rasist in seksist.

Trump je iz nje naredi zvezdo

Odločitev za prestop v Trumpov tabor ni presenečenje. Prav Trumpova resničnostna oddaja Vajenec je Omaroso leta 2004 izstrelila med zvezde. 

Mediji so jo, ker je bila v oddaji neizprosna tekmovalka, takrat razglasili za eno najbolj znanih ameriških zlobnic.

Zmenkarije

S Trumpom sta pozneje med drugim sodelovala tudi pri njeni lastni resničnosti oddaji The Ultimate Merger, namenjeni zmenkarijam. Kot pravi, ji je Trump stal ob strani tudi v času hudih življenjskih preizkušenj.

Tragični dogodki

Leta 2012 je namreč zaradi infarkta umrl njen takratni spremljevalec, ameriški igralec Michael Clark Duncan, najbolj znan po vlogi orjaka v filmu Zelena milja, v katerem igra tudi Tom Hanks.

Med letoma 2010 in 2012 je Omarosa prijateljevala z igralcem Michaelom Clarkom Duncanom. Pred tem je bila med letoma 2000 in 2005 poročena z Aaronom Stallworthom, zdaj pa živi s pastorjem Johnom Allenom Newmanom. | Foto: Getty Images Med letoma 2010 in 2012 je Omarosa prijateljevala z igralcem Michaelom Clarkom Duncanom. Pred tem je bila med letoma 2000 in 2005 poročena z Aaronom Stallworthom, zdaj pa živi s pastorjem Johnom Allenom Newmanom. Foto: Getty Images

To ni bila edina tragična Omarosina življenjska zgodba. Ko je bila stara sedem let, so ji umorili očeta, leta 2011 pa je v strelskem obračunu umrl tudi njen starejši brat Jack. Umoril ga je nekdanji prijatelj njegovega dekleta.

Uslužbenka Bele hiše

Po Trumpovem prihodu v Belo hišo je Omarosa postala del predsednikovega osebja, odgovorna je za odnose z javnostmi.

Ne spreglejte