Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
5. 3. 2017,
15.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

1

Natisni članek

Gina Lollobrigida lepotice

Nedelja, 5. 3. 2017, 15.02

6 let, 7 mesecev

Boginja seksa, ki se je zaljubila v Slovenca

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

1

Gina Lollobrigida | Foto commons.wikimedia.org

Foto: commons.wikimedia.org

V 50. in 60. letih prejšnjega stoletja je veljala za najlepšo žensko na svetu in bila seks simbol. To je Italijanka Gina Lollobrigida.

Gina se je rodila 4. junija 1927 v mestecu Subiaco v bližini Rima kot Luigia Lollobrigida. Že kot najstnica je postala fotomodel, se udeleževala lepotnih tekmovanj in igrala stranske vloge v filmih.



Njena glavna tekmica v Italiji je bila Sofia Loren

Preboj ji je uspel leta 1947, ko je bila druga spremljevalka na izboru za mis Italije. Takrat je postala znana po vsej Italiji. V 50. in 60. letih je bila ena najbolj znanih evropskih igralk in veljala za glavno tekmico svoje rojakinje Sofie Loren.

Čeprav jo je znani poslovnež in filmski producent Howard Hughes vabil v Hollywood, je Gina ostala zvesta Evropi, a pogosto igrala v ameriških filmih, ki so jih snemali na stari celini.

Z njo so se objemali hollywoodski zvezdniki

Snemala je z zvezdniki, kot so bili Humphrey Bogart, Tony Curtis, Sean Connery, Errol Flynn, Burt Lancaster, Frank Sinatra, Yves Montand, Marcello Mastroianni, Yul Brynner, Tyrone Power, Rock Hudson

Odlomek iz filma Trapez:

Odlomek iz filma Notredamski zvonar:

Odlomek iz filma Lutka:

V 70. letih je filmska zvezdniška slava začela počasi ugašati, zato se je posvetila fotografiji in kiparstvu. Ukvarjala se je tudi z novinarstvom – leta 1973 ji je tako uspel ekskluzivni intervju s kubanskim voditeljem Fidelom Castrom.

Kljub temu je vsake toliko časa še vedno snemala filme in televizijske nanizanke, zadnjič je pred filmskimi kamerami stala leta 1997.

Zaljubila se je v slovenskega zdravnika

Pestro je bilo tudi njeno ljubezensko življenje. Leta 1949 se je poročila s slovenskim zdravnikom Milkom Škofičem. Ko se je ženina kariera razcvetela, je ta pustil zdravniško službo in postal njen menedžer.

Julija 1957 se jima je rodil sin Milko Škofič mlajši oziroma Andrea Milko, ki je pozneje šel po mamini poti in postal filmski igralec.

Ginine afere in ločitev 

Zakon med Gino in Milkom se je končal z ločitvijo leta 1971. Kot se je pozneje izvedelo, je Italijanka že v 60. letih ljubimkala z drugimi moškimi.

Njen ljubimec je bil tudi znani južnoafriški srčni kirurg Christiaan Barnard, ki je leta 1967 zaslovel s prvo uspešno presaditvijo srca v zgodovini. 

Odpovedana poroka s 34 let mlajšim moškim

Gina se pozneje ni več poročila. Leta 2006, ko je bila stara 79 let, je javno napovedala, da se bo poročila s 45-letnim španskim poslovnežem Javierjem Rigaujem y Rafolsom, a je poroka pozneje padla v vodo.

Januarja 2013 je Gina svojega 34 let mlajšega španskega ljubimca tožila na sodišču, češ da se je leta 2010 poročil z njeno dvojnico, da bi po njeni smrti prišel do njenega premoženja.

Gina Lollobrigida bo letos praznovala 90 let. | Foto: Getty Images Gina Lollobrigida bo letos praznovala 90 let. Foto: Getty Images

Kdo bo dobil njene milijone?

Leto pozneje je njen sin Milko mlajši na sodišču zahteval, da postane skrbnik svoje matere, češ da ni več sposobna sama upravljati svojega premoženja.

Zdaj 89-letna Gina ima, čeprav je veliko svojega denarja razdala v dobrodelne namene, pod palcem okoli 35 milijonov evrov. Med drugim ima posestvo na Siciliji ter hiši v Rimu in Monte Carlu.

Ne spreglejte