Kaj se je zgodilo z mlado zapeljivko?

Zaslovela je kot petnajstletno dekle s pesmijo o Loliti. Še vedno je znana v svoji domovini, a časi svetovne slave so minili. To je Alizee.

Svetovno slavo je žela s podobo Lolite, v resnici pa naj bi bila osebno dokaj plaha in sramežljiva. Veliko ji pomeni tudi družina.

Svetovno slavo je žela s podobo Lolite, v resnici pa naj bi bila osebno dokaj plaha in sramežljiva. Veliko ji pomeni tudi družina. Foto: YouTube

Alizee Jacotey, kot je njen dekliški priimek, se je rodila na Korziki v mestu Ajaccio avgusta 1984. Že od mladih nog je bila navdušena plesalka, zato se je leta 1999 prijavila na televizijsko oddajo Graines de Star, ki je odkrivala mlade talente.Dobrote mlade Lolite

A v oddaji so lahko nastopale samo plesne skupine, zato se je malce razočarana prijavila za pevski nastop v oddaji. Opazila jo je znana francoska glasbenica Mylene Farmer in jo vzel pod svoje okrilje.

Leta 2000 je mlada Korzičanka izdala svojo prvo ploščo Gourmandises (sl. Dobrote) in že njena prva pesem o mladi zapeljivki Moi … Lolita (Jaz … Lolita) je bila neverjetno uspešna, pa ne samo v Franciji, tudi v tujini.

 

V Franciji so prodali 700 tisoč izvodov njene prve plošče, še en milijon pa v tujini. Do zdaj je posnela in izdala še pet studijskih plošč, zadnjo leta 2014, a uspeha iz svojih najstniških let ni več dosegla.

Podobnosti med Vanesso in Alizee

Ostala je priljubljena in znana v svoji domovini, a pozornost tujine, če izvzamemo Južno Ameriko, je strmo padla. Pravzaprav se ji je zgodilo podobno kot še eni francoski najstniški zvezdi Vanessi Paradis, ki je zaslovela po svetu kot 14-letnica leta 1987 s pesmijo Joe le taxi, potem pa je šla njena glasbena kariera navzdol. 

Če se Vanessa ne bi poročila z mednarodno znanim hollywoodskim zvezdnikom Johnnyjem Deppom, bi prav tako na svetovni ravni potonila v anonimnost.

Njena prva poroka

Alizee se ni poročila s kakšnim mednarodnim zvezdnikom, ampak je leta 2003 stopila pred oltar s francoskim pevcem Jeremyjem Chatelainom.

Leta 2005 je rodila hčerko Annily. Leta 2012 je šel njen zakon po zlu, a po neuspehu v osebnem življenju je poklicno spet postala bolj znana leta 2013, ko je bila ena od tekmovalk v oddaji Dans avec les Stars (sl. Ples z zvezdami).

Nista se zavrtela samo po plesišču

Njen soplesalec je postal dve leti mlajši Gregoire Lyonnet. Plesni par sta ostala tudi v nadaljnjih sezonah oddaje, kmalu pa je sodelovanje na plesišču preraslo v ljubezen in lani je Alizee drugič stopila pred oltar.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.