Iz tekaških copat v petke in TV-studio

Za marsikoga je nedelja gospodov dan, dan, ko se nabira moči za nov delovni teden. No, za voditeljico na Planet TV Jerco Zajc Šušteršič je bila prva nedelja v maju vse prej kot to. Najprej je na globalnem teku Wings For Life World Run pretekla 27 kilometrov, nato skočila v vnaprej naročen taksi in odhitela v studio, kjer je le poldrugo uro pozneje vodila oddajo Danes na Planet TV.

Za voditeljica Planet TV Jerco Zajc Šušteršič je pestra nedelja. Zjutraj se je pripravljala na večerno oddajo, vmes na Wings For Life World Run odtekla 27 kilometrov, se dve uri pred oddajo ustavila in odhitela v studio.

Za voditeljica Planet TV Jerco Zajc Šušteršič je pestra nedelja. Zjutraj se je pripravljala na večerno oddajo, vmes na Wings For Life World Run odtekla 27 kilometrov, se dve uri pred oddajo ustavila in odhitela v studio.

Jerci Zajc Šušteršič ne manjka tekaških (niti voditeljskih) kilometrov. Teče od dva- do trikrat na teden, z namenom, da si prečisti glavo in prevetri misli. Včeraj je na teku Wings For Life World, kjer tekači tečejo s sloganom Teči za tiste, ki teči ne morajo, še enkrat dokazala svojo odlično fizično pripravljenost.


Priporočamo:

Kako je nastajal prenos teka Wings For Life World Run na Planet TV in www.siol.net
Krči zdelali favorita, pečat v Pahorjevem Instagramu

Wings For Life: V Sloveniji zmagal Rus in 19-letnica #foto #video


Do 27. kilometra ji je šlo kljub toči, ki je presenetila množico tekačev, in neljubemu žulju, ki jo bo še nekaj časa opominjal na tek z dobrodelno noto, na progi odlično, nato pa se je ob pogledu na uro zavestno ustavila, počakala na kolege s Planet TV, ti so jo prepeljali do že vnaprej naročenega taksija, in odbrzela na delo.

Skočila je pod prho, preletela že zjutraj pripravljene zapiske in že uro in pol po koncu teka suvereno izpeljala oddajo Danes na Planet TV.

[video: 62842 / Jerca Novak, Wings For Life]


"To je bil moj prvi nastop na teku Wings For Life," je povedala svetlolasa voditeljica, ki je nase opozorila že z odličnim nastopom (1;34:57) na polovički Istrskega maratona. V svoji kategoriji je osvojila drugo, v skupni konkurenci pa šesto mesto.

Ko se zaveš svoje sreče

"Glede na to, da je služba mojega moža vezana na zimo, se običajno za prvi maj odpravimo na počitnice v tople kraje in nas ob teku Wings ni v Sloveniji. No, tokrat smo jih prestavili na jesen, verjetno bom zato izpustila Ljubljanski maraton (lani je pretekla najdaljšo razdaljo, op. a.)," je razlagala Jerca, ki ji je v nedeljo najbolj seglo v srce zavedanje, da vsi nimajo take sreče, da bi bilo gibanje zanje nekaj najbolj vsakdanjega.

Wings 2017 Foto: Grega Valančič/Sportida
"Že to, da je bilo na štartu teka ogromno ljudi na invalidskih vozičkih, mi je dalo misliti, še bolj me je presunilo, ko sem ob progi zagledala starše z dvema otrokoma na invalidskih vozičkih. Takrat se še bolj zaveš, kakšno srečo imaš, če imaš zdrave otroke. Če lahko oni gledajo pozitivno na svet, potem bi morali tudi mi. Kar na jok mi je šlo," je razkrila Jerca.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.