Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
10. 1. 2018,
17.31

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Natisni članek

spolno nadlegovanje James Franco

Sreda, 10. 1. 2018, 17.31

6 let, 3 mesece

Francu ni jasno, od kod obtožbe o spolnem nadlegovanju

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Ameriški igralec James Franco se je odzval na niz obtožb o spolnem nadlegovanju, ki so se nanj vsule na Twitterju.



Franco je med gostovanjem pri komiku Stephenu Colbertu dejal, da nima pojma, zakaj se je razburila igralka Ally Sheedy. "Nimam pojma, kaj sem naredil Ally Sheedy. Režiral sem jo v gledališki igri. Z njo sem se dobro razumel, povsem sem jo spoštoval. Pojma nimam, zakaj je bila razburjena. Tvit je umaknila. Ne vem. Ne morem govoriti za njo, ne vem," je dejal Franco, ki je s Sheedyjevo sodeloval leta 2014.

"Kar zadeva druge ... V svojem življenju sem ponosen na to, da prevzamem odgovornost za stvari, ki sem jih storil. To naredim vsakič, ko vem, da sem kaj naredil narobe ali da moram kaj spremeniti," je še dejal. "Stvari, za katere sem slišal, da so bile na Twitterju, niso resnične, vendar popolnoma podpiram, da ljudje obelodanijo svoje izkušnje, da imajo glas, ki ga niso imeli tako dolgo. Zato jih ne želim nikakor utišati," je še dejal, pri tem pa je bilo po mnenju mnogih videti, da mu je precej neprijetno.

Potem ko je Franco na nedavni podelitvi zlatih globusov osvojil nagrado za najboljšo moško vlogo v filmu The Disaster Artist, se je na Twitterju vsul plaz tvitov, v katerih je najprej Sheedyjeva tvitnila razočaranje, da je Franco dobil kipec. V seriji tvitov je priključila še igralca Christiana Slaterja skupaj z značko #MeToo, s katero ženske razkrivajo, da so jih spolno nadlegovali.

"James Franco je pravkar zmagal. Prosim, nikoli me ne vprašajte, zakaj sem zapustila šovbiznis," je zapisala in dodala: "Christian Slater in James Franco skupaj za mizo na Globusih. #MeToo." Sheedyjeva je kasneje tvite umaknila.

James Franco | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Se je pa oglasila še ena tviterašica, ki je o Francu - ta je na podelitvi na smokingu nosili broško z napisom Time's Up oziroma Konec je (spolnega nadlegovanja, op. a.) - zapisala: "Prisrčna broška, James Franco. Se spomniš, ko si mi glavo potisnil proti svojemu razgaljenemu penisu in ko si v svoj hotel poskušal zvabiti mojo 17-letno prijateljico? Po tem, ko so te že ujeli, kako si poskušal zvabiti še eno 17-letnico?"

Kljub Francovemu zanikanju, je 39-letni igralec že deležen prvih negativnih odzivov. New York Times je odpovedal pogovor z igralcem.

Ne spreglejte