Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 1. 2015,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pop up restavracija

Četrtek, 29. 1. 2015, 14.54

8 let

Skrivnostna restavracija: pojavi se čez noč in čez noč tudi izgine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes je, jutri pa je ni. To je pop up restavracija. Zabavna in popularna ideja, ki je po zaslugi mladega gostinca Anžeta Škvarča na voljo tudi v Sloveniji.

Po vsem svetu so zelo popularne, ker se pojavijo čez noč in čez noč tudi izginejo. V Sloveniji so še bolj ali manj neznanka, zato se je Anže Škvarč odločil, da idejo o pop up restavraciji pripelje v Kranj.

"Pop up restavracija je restavracija, ki se pojavi na neznanem kraju in na tem kraju ne ostane. Glavni namen pop up restavracije je, da se gostu predstaviš na bolj oseben način. Poleg tega je namen pop up restavracije širiti kulinarično doživetje po dostopni ceni," je pojasnil Anže.

Zakaj ravno Kranj? Anže živi v Kranju in, kot je dejal, vsakodnevno opazuje, kako staro mesto umira, zapirajo pa se prostori, ki so arhitekturno zelo privlačni. "Zato sem se odločil, da svojo pop up restavracijo odprem v Kranju in s tem vsaj malo pripomorem k oživitvi starega jedra. Upam, da se bo restavracija širila po zaprtih lokalih. Lepo bi bilo, če bi se pojavljali tudi drugi pop up dogodki, na primer umetniške trgovine, prodajalne domačih izdelkov. Že s tem, da se po mestu govori o pop up restavraciji, upam, da se bo nekaj premaknilo v pravo smer," je dejal.

Kako se udeležiti dogodka? Možnost udeležitve edinstvenega dogodka v pop up restavraciji ima vsak. Za dogodek lahko izveste na strani pop up restavracije Kuharaj na Facebooku ali prek letakov, ki so razobešeni po mestu.

Nato se morate na dogodek prijaviti. To storite prek zasebnega sporočila na Facebooku ali elektronske pošte. Po prijavi boste nato osebno obveščeni s posebnim vabilom, ki ga boste dobili teden dni pred dogodkom. Lokacija bo vse do takrat ostala neznanka.

Priložnost za udeležitev dogodka v pop up restavraciji bo vsak mesec, napoveduje Anže, in sicer po različnih krajih v Sloveniji, dogovarja pa se, da bi takšen dogodek organiziral tudi na Hrvaškem.

Slovenija kot primerna lokacija Ob tem seveda ne moremo mimo vprašanja, ali je Slovenija sploh primerna za tovrstne dogodke in tovrstno restavracijo. Anže pravi, da je glede na svoje dozdajšnje izkušnje zagotovo primerna.

"V dveh dneh od objave dogodka je bil termin že zaseden, zato sem organiziral še enega, ki je prav tako zaseden. Pomembno je tudi to, da so se prijavili ljudje, ki jih ne poznam, torej se bom s tem dogodkom predstavil novim ljudem. Bo pa zaradi ogromnega zanimanja nov pop up večer organiziran že za gregorjevo," je še napovedal.

Vzdušje kot v dnevni sobi Vsi, ki se bodo udeležili dogodka, lahko po Anžetovih besedah pričakujejo dobro hrano, dobro pijačo in domače vzdušje.

"Želim si, da bi se gostje počutili kot v svoji dnevni sobi," je poudaril in dodal, da bosta za pijačo skrbela pivovarna Pelicon s svojimi izvrstnimi pivi in vina Guerila, ki bodo odlično spajala okuse hrane. "Naj izdam skrivnost, da bo del sladice narejen s pivom stout." Anžetova največja želja na področju kuhanja je sicer odprtje svojega bistroja, v katerem bi bilo mogoče jesti samo s predhodno rezervacijo in bi gostil do 20 ljudi. Prav tako pa želi tudi, da bi se še bolj povezal z domačimi dobavitelji, da bi skupaj pisali uspešne zgodbe slovenske kulinarike.

Ne spreglejte