Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 11. 2016,
13.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

1

Natisni članek

Mount Everest restavracija pop up restavracija

Petek, 18. 11. 2016, 13.21

6 let, 6 mesecev

Na najvišji gori sveta bodo odprli restavracijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

1

Mount Everest | Foto Reuters

Foto: Reuters

Decembra bo bazni tabor pod Everestom dobil povsem novo vlogo, v njem bodo namreč odprli restavracijo.

Kuharski mojster James Sharman, nekdanji kuhar v sloviti köbenhavnski restavraciji Noma, si je zastavil ambiciozen načrt. Skupaj z več kuharskimi kolegi namerava v 20 mesecih obresti svet in odpreti 20 pop up oziroma začasnih restavracij v prav toliko državah. To so že storili v Pekingu in Hošiminhu, konec novembra pa bodo gostovali v Bangkoku.

Več o tajskem podvigu:

Decembra ekipo čaka najnapornejši podvig - pop up restavracijo bodo odprli v baznem taboru pod Mount Everestom. Kako točno bodo to storili, še ni povsem jasno, njihova vizija pa je vsako restavracijo ustvariti iz materialov, ki jih najdejo v izbranem okolju.

Prav tako še niso razkrili jedilnika, ki naj bi ga vsakič navdihnila kulinarika krajev, v katerih gostujejo. Glede na to, da alpinisti na strehi sveta malicajo predvsem instant juhe in testenine ter konzervirano hrano, naloga zagotovo ne bo lahka.

Kulinarična odprava na goro zaradi velike onesnaženosti z odpadki, ki jih za sabo puščajo alpinisti, sproža veliko pomislekov. | Foto: Reuters Kulinarična odprava na goro zaradi velike onesnaženosti z odpadki, ki jih za sabo puščajo alpinisti, sproža veliko pomislekov. Foto: Reuters

Zabava za tisoč evrov, na kateri lahko tudi umreš

Kuharski ekstremisti bodo s sabo odpeljali 15 gostov, ki so se pripravljeni odpraviti na to potencialno tudi smrtno nevarno odpravo, predvsem pa so za to pripravljeni plačati slabih tisoč evrov. Toliko namreč stane odprave pod Mount Everest, ki bo trajala od 10. do 23. decembra, v ta znesek pa ni vključena pot do Nepala.

Zabava za petičneže, ki ne vedo več, kaj bi si še kupili? Globlje razlage, zakaj bi na Mount Everestu, ki je z odpadki zelo onesnažen že zaradi številnih alpinističnih odprav, prirejal tovrsten dogodek njegovi organizatorji niso ponudili.

Ne spreglejte