Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
25. 2. 2016,
10.00

Osveženo pred

3 tedne, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

prireditev

Četrtek, 25. 2. 2016, 10.00

3 tedne, 6 dni

Po hudi poškodbi glave 13-letnik potrebuje drage terapije

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na osmi dobrodelni prireditvi Nasmeh bodo 16. aprila zbirali denar za 13-letnega Mateja Okorna Balabana, ki je pred leti utrpel zelo hude poškodbe glave in potrebuje drage terapije.

Matej je leta 2004 pri dveh letih v prometni nesreči utrpel zelo hude poškodbe glave. Tri tedne so se bojevali za njegovo življenje. Po zdravljenju v UKC Ljubljana je nujna rehabilitacija v Soči trajala skoraj dve leti. V teh letih se je Matej izkazal kot velik borec.

Terapije vse od tedaj nadaljuje. Rad plava, kolikor zmožnosti dovoljujejo, pa tudi jaha. Terapije in pripomočki, ki jih potrebuje, pa so dragi. V tem času sta z mamo ostala sama. Je brezposelna, saj zaradi njegovih nenehnih terapij in pogostih epileptičnih napadov ne more v službo in se preživljata z delnim plačilom za izgubljeni dohodek.

Kupiti želita prilagojen kombi Letos bo Matej dobil večji voziček, ki bo prevelik za njun avtomobil in ga bo treba nujno zamenjati. Denar, zbran na dobrodelni prireditvi, bosta Matej in njegova mama porabila za nakup prilagojenega kombija in terapije.

Sodelovali bodo uspešni glasbeniki Prireditev bo 16. aprila ob 18. uri v dvorani vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani. Med nastopajočimi bodo poleg drugih tudi A Beatles Tribute Band, Flirrt, Omar Naber, Gal Gjurin, Natalija Verboten, Avtomobili, Zaklonišče prepeva, Samuel Lucas, Johnny's band in Muzikaviva.

Nasmeh, ki nima transakcijskega računa, se ob svojih prireditvah poveže z dobrodelnimi organizacijami. Pri zbiranju denarja za Mateja so se povezali s športno-humanitarnim društvom NGU, ki je v ta namen odstopil račun, na katerem se bodo zbirala sredstva za Mateja.

Nasmeh so v preteklosti pričarali na obraze številnih otrok, za katere so zbirali finančna sredstva.

Zbirali so igrače za bolne otroke, Karitas, bolnišnice, sredstva za nakup šolskih potrebščin, z drobnimi darili so obdarili 200 socialno ogroženih otrok.

Sedem dosedanjih dobrodelnih prireditev Nasmeh je bilo namenjenih za terapije dveh družin otrok s posebnimi potrebami, za otroke, obolele z rakom, ki se zdravijo na Kliničnem oddeleku za otroško hematologijo in onkologijo v Ljubljani, za fantka za operacijo neba, za otroke URI Soča, za varno hišo v Slovenj Gradcu, za deklico Najo s cerebralno paralizo in za Specialno olimpijado Slovenije.

Ne spreglejte