SiolNET. Siol Plus Dobra vest
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bankovci 64 različnih valut za socialno ogrožene otroke

0

termometer

 | Foto:
Denar tujih valut z vseh celin, ki so ga dve leti zbirali na ljubljanskem letališču, so na dobrodelnem dogodku Z znanjem v svet predali Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje.

Rotary kluba Ljubljana Grad in Brnik sta na Aerodromu Ljubljana socialno ogroženim otrokom predala 6.200 evrov. Sredstva bodo namenjena nakupu šolskih potrebščin in udeležbi na obšolskih dejavnostih.

Po dveh letih zbiranja so odprli pet škatel – nabirk, v katere so mimoidoči letalski potniki lahko prispevali denar za izboljšanje položaja mladih. Zbrali so 4.800 evrov.

Album bankovcev odkupil Damjan Damjanovič V album združenih 64 različnih bankovcev z vseh celin so ponudili na dražbi. Odkupil ga je Damjan Damjanovič, direktor slovenske filharmonije.

Donaciji se je pridružil tudi predsednik uprave Zmago Skobir in zbranemu denarju v imenu Aerodroma Ljubljana dodal še tisoč evrov.

Častni gost dogodka je bil ameriški veleposlanik Brent R. Hartley, ki je v imenu organizatorjev zbrana sredstva izročil Aniti Ogulin, predsednici Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Začelo se je novo dveletno zbiranje

Franci Žmavc, predsednik Rotary kluba Ljubljana Grad je napovedal novo zbiranje. "Veseli me, da je bil dogodek Z znanjem v svet uspešno izpeljan že drugič, saj lahko optimistično gledamo na novo dveletno obdobje zbiranja," je povedal Žmavc. Zbrana sredstva bodo namenili za zdrav razvoj otrok.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin