Telekom Slovenije z rastjo prihodkov in dobička v prvih treh letošnjih mesecih

V primerjavi z enakim lanskim obdobjem je Skupina Telekom Slovenije od januarja do marca dosegla dva odstotka višje prihodke in za 12 odstotkov višji dobiček.

Telekom Slovenije z rastjo prihodkov in dobička v prvih treh letošnjih mesecih
Foto: Matej Leskovšek

V prvih treh letošnjih mesecih je Skupina Telekom Slovenije ustvarila 179,9 milijona evrov prihodkov, kar je dva odstotka oziroma 4,3 milijona evrov več kot v prvih treh mesecih leta 2016. Za dva odstotka so se povečali tudi prihodki matične družbe, ki so letos dosegli 164,1 milijona evrov.

Največji slovenski telekomunikacijski operater rast prihodkov kljub manjšanju prihodkov na segmentu mobilne telefonije zaradi vedno ugodnejših naročniških paketov pripisuje predvsem rasti na področju veleprodaje, širokopasovnih storitev in storitev informacijske tehnologije, so še zapisali v svojem sporočilu na informacijskem sistemu Ljubljanske borze.

V skladu s strateškim načrtom nadaljnji razvoj in krepitev omrežij

V skladu s strateškim poslovnim načrtom bodo večino naložb namenili posodabljanju in krepitvi optičnega širokopasovnega omrežja ter mobilnih omrežij četrte generacije, s čimer bodo prepričali nove uporabnike in zagotovili nove vire prihodkov. Od začetka leta do konca marca so naložbam že namenili 36,2 milijona evrov.

Skupina Telekom Slovenije je v prvem letošnjem četrtletju ustvarila 9,7 milijona evrov dobička, kar je en milijon evrov oziroma 12 odstotkov več kot leto prej. Število širokopasovnih priključkov se je na letni ravni v domovini povečalo za pet odstotkov, na trgih jugovzhodne Evrope, kjer še ni zasičenosti kot v Sloveniji, pa so število mobilnih priključkov povečali za sedem odstotkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.