SiolNET. Posel danes Novice
2,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gašpar Gašpar Mišič brez slabih 760 tisočakov odpravnine

2,54

termometer

Gašpar Gašpar Mišič
Gašpar Mišič je združil vse očitke na račun svojih dveh razrešitev z iste funkcije, s tožbo pa zahteval 757 tisoč evrov odškodnine. Foto: Matej Leskovšek

Koprsko višje sodišče je zavrnilo pritožbo Gašparja Gašparja Mišiča na odločitev okrožnega sodišča, ki je zavrnilo njegov tožbeni zahtevek o ničnosti njegove druge razrešitve s položaja predsednika uprave Luke Koper in glede njegovega odškodninskega zahtevka v višini 757.388 evrov plus obresti. Sodba je s tem pravnomočna, so sporočili iz družbe.

Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Luke Koper, je višje sodišče pritožbo Gašparja Mišiča zavrnilo in potrdilo sodbo okrožnega sodišča.

Gašpar Mišič je ob nastopu funkcije predsednika uprave Luke Koper podpisal pogodbo o zaposlitvi, v kateri je pisalo, da se izrecno in brezpogojno odpoveduje pravici do uveljavljanja odpravnine ali druge odškodnine v primeru predčasnega odpoklica ali prenehanja mandata iz kateregakoli razloga, piše STA.

Gašpar Gašpar Mišič Novice Gašparja Gašparja Mišiča izpustili iz pridržanja

Sodišči na prvi in drugi stopnji odločili, da so bili razlogi za njegov odpoklic neresnični

Funkcijo predsednika uprave je nastopil 7. septembra 2013, nadzorni svet pod vodstvom Alenke Žnidaršič Kranjc pa ga je "iz razlogov na strani predsednika uprave" odpoklical 11. aprila 2014. Ker prvič ni bil zakonito odpoklican s funkcije predsednika uprave, ga je novi nadzorni svet 29. decembra 2017 razrešil še enkrat.

Gašpar Mišič se je na razrešitev pritožil, sodišči na prvi in drugi stopnji pa sta odločili, da so se kot neresnični izkazali vsi razlogi za odpoklic: predsednik ni zlorabljal pravice do preglasovanja, ni vsiljeval odločitev za področje drugega člana uprave in ni neustrezno vodil sej uprave.

Gašpar Gašpar Mišič Novice Ovadbo proti Gašparju Mišiču zaradi spolnega nadlegovanja ovrgli

Luka Koper je nato vložila revizijo proti odločitvam sodišč na prvi in drugi stopnji, vrhovno sodišče pa jima je novembra lani pritrdilo.

Gašpar Mišič je združil vse očitke na račun svojih dveh razrešitev z iste funkcije, s tožbo pa zahteval 757 tisoč evrov odškodnine. Gre za razliko med plačo in nagradami, ki bi jih prejel do konca mandata kot predsednik uprave Luke Koper, in med plačami, ki jih je prejemal po razrešitvi, še poroča STA.

Piran Novice Smeti na ulicah: Piran je podoben Neaplju #foto Gašpar Gašpar Mišič Posel danes Gašpar Mišič novi direktor Okolja Piran Gašpar Mišič Posel danes Gašpar Mišič od Luke zahteva še 700 tisoč evrov Gašpar Gašpar Mišič Posel danes Gašpar Mišič izgubil sodno bitko. Koliko ga bo to stalo?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin