Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2020,
10.32

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

36

Natisni članek

Piran preiskava policija

Torek, 4. 2. 2020, 10.32

4 leta, 2 meseca

Gašparja Gašparja Mišiča izpustili iz pridržanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

36

Gašpar Gašpar Mišič | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

NPU je zaključil hišne preiskave, v okviru katerih je iskal dokaze o morebitnih nepravilnostih pri oddaji centralnega dela plaže Portorož. Po poročanju medijev naj bi bil pridržan direktor Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišič, na NPU pa so za STA pojasnil, da je bilo pridržanje po koncu preiskave odpravljeno.

Družba Okolje Piran je po zaključku hišnih preiskav, v katerih je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) iskal dokaze o morebitnih nepravilnostih pri oddaji centralnega dela plaže Portorož, zanikala očitke o nepravilnostih. Gašpar Gašpar Mišič za dodatna pojasnila za STA ni bil dosegljiv.

Kot so zapisali v družbi, je bila oddaja plažne površine v izmeri približno 2165 kvadratnih metrov Hotelu Palace Portorož tudi del sanacijskega načrta podjetja, ki ga je potrdil nadzorni svet, poroča STA.

slovenska policija
Novice 18-letnik šolarjem na obali prodajal drogo

"Okolje Piran sem prevzel v slabem finančnem stanju in se skupaj s sodelavci lotili zahtevne finančne sanacije. Očitno smo s tem nekomu stopili na žulj, kar dokazuje današnja preiskava. V prijavi je veliko neresničnih navedb," je v sporočilu za javnost poudaril direktor Okolja Piran Gašpar Mišič, ki je bil po poročanju več medijev danes tekom preiskave tudi pridržan. V družbi so sicer popoldne navedli, da "uprava družbe ni pridržana".

Gašpar Mišič je dodal, da je bila prihodkovna stran v prijavi in odredbi prikazana popolnoma narobe, medtem ko odhodkovna sploh ni prikazana, kar prikazuje napačno dejansko stanje, pa čeprav so prijavitelju vsi podatki o poslovanju Okolje Piran javno dostopni.

Plažo oddali v 20-letni najem

Okolje Piran je novembra lani plažo pred restavracijami Paco, Jadro in Cacao v Portorožu za 20 let oddalo Hotelu Kempinski Palace Portorož in njegovi lastnici, družbi MK Group srbskega poslovneža Miodraga Kostića.

Okolje Piran je po poročanju STA del plaže oddalo prek javnega razpisa, ki je bil objavljen oktobra lani. Glede na razpis je za nekaj manj kot 2200 kvadratnih metrov površine predviden 20-letni najem z možnostjo podaljšanja za 10 let. Najnižja letna najemnina je bila določena v višini okoli 18.400 evrov brez DDV, kar v 20 letih pomeni skupno 368.000 evrov brez davka.

Centralna plaža Portorož je v štiriletnem obdobju kljub prihodkom iz poslovnih prostorov, torej lokalov, danih v najem, poslovala z izgubo. Ta je leta 2016 znašala 236.050 evrov, leta 2017 224.284 evrov in leta 2018 45.247 evrov, medtem ko so imeli konec lanskega novembra 13.571 evrov dobička, ki pa še ni dokončen, ker določene obveznosti še niso bile poknjižene, tako da bo tudi v letu 2019 predvidoma izkazana izguba. V preiskavi se je znašel Gašpar Gašpar Mišič. | Foto: Bor Slana V preiskavi se je znašel Gašpar Gašpar Mišič. Foto: Bor Slana

Ponovili so, da je Gašpar Mišič kriminalistom "samostojno izročil vso zahtevano dokumentacijo, tako da hišna preiskava dejansko sploh ni bila izvedena". Prav tako je bil kriminalistom na voljo za vsa pojasnila.

Ob tem so poudarili, da je Okolju Piran v interesu, da aktivno in konstruktivno sodeluje s preiskovalnimi organi z namenom, da sum, ki je vzrok za preiskavo, strokovno in na osnovi dejstev čim prej razjasni in dokaže, da je poslovodstvo ravnalo v korist podjetja.

"Nobena neutemeljena ovadba in poskusi diskreditacij mene in mojih vestnih sodelavcev ne bodo odvrnili od prepotrebne sanacije družbe. Prebivalci občine Piran si zaslužijo kvaliteten in finančno vzdržen javni servis in to jim bomo zagotovili. Junak, ki bo dokazal, da podatki v ovadbi vzdržijo ekonomsko presojo, si zasluži Nobelovo nagrado za ekonomijo," je po pisanju STA zaključil Gašpar Mišič.

Versailles
Trendi Zgodovinska prelomnica: v najbolj znani palači na svetu odpirajo hotel #video
Ne spreglejte