Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2020,
9.16

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

5

Natisni članek

droge policija

Torek, 4. 2. 2020, 9.16

4 leta, 2 meseca

18-letnik šolarjem na obali prodajal drogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

5

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Policijo so spomladi 2019 obvestili o preprodaji mamil na eni izmed obalnih osnovnih šol. Učenec osmega razreda naj bi med odmorom najverjetneje zaužil ecstasy. Tablete je kupil od 18-letnika z območja Železnikov, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj s področja preprodaje prepovedanih drog. Policija je moškega izsledila in zoper njega vložila kazansko ovadbo.

Tiskovna konferenca policije
Novice Sobotna tragedija: pri sekanju drv ubil 69-letnega soseda #video

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, so spomladi 2019 eni izmed policijskih postaj prijavili sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na eni izmed obalnih osnovnih šol. Ugotovljeno je bilo, da naj bi učenec osmega razreda isti dan med odmorom zaužil tablete - najverjetneje ecstasy. 

Redno zahajal na Obalo in dostavljal drogo

V  postopek  zbiranja obvestil in obravnave suma storitve kaznivega dejanja so se vključili kriminalisti, ki so z zbiranjem obvestil od svojcev osnovnošolca in drugimi preiskovalnimi dejanji ugotovili, da je tablete prepovedane droge kupil od 18-letnega moškega z območja  Železnikov. 

V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da osumljeni 18-letnik redno zahaja na Obalo in po predhodnih dogovorih na dogovorjena mesta dostavlja prepovedano drogo (tablete ecstasyja), med drugim tudi mladoletnim osebam.

Decembra 2019 so nato koprski kriminalisti 18-letnika izsledili v Izoli, ko se je ta želel udeležiti javne prireditve z elektronsko glasbo. Ob prijetju je imel pri sebi 38 tablet prepovedane droge ecstasy (tablete vsebujejo prepovedano drogo MDMA) in skupno 2,4 grama prepovedane droge amfetamin. 

Policija je 18-letniku odvzela prostost

Na njegovem domu v Železnikih so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru opravili hišno preiskavo, v kateri mu je bila zasežena manjša količina prepovedanih drog (MDMA, ecstasy), pripomočkov za pakiranje prepovedane droge in prepovedanih poživil v športu.

Na podlagi usmeritev Okrožnega državnega tožilstva so kriminalisti proti osumljenemu vložili kazensko ovadbo zaradi storitve treh kaznivih dejanj s področja zlorabe prepovedanih drog. Policija je 18-letnika zaradi istih dejanj v preteklosti že obravnavala. 

Kriminalna združba
Novice Narkokartel, ki ga je vodil Slovenec: Preiskava postavlja mejnik v zgodovini slovenske policije #video
Ne spreglejte