Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2019,
17.44

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Natisni članek

Letališče Jožeta Pučnika terminal razpis gradbena dela

Petek, 8. 3. 2019, 17.44

5 let, 1 mesec

Za gradnjo terminala na Brniku na novem razpisu šest istih ponudnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik | Kot so povedali v Fraportu Slovenija, so prejeli ponudbe vseh šestih izvajalcev, ki so ponudbe podali že na prejšnjem razpisu.  | Foto Bor Slana

Kot so povedali v Fraportu Slovenija, so prejeli ponudbe vseh šestih izvajalcev, ki so ponudbe podali že na prejšnjem razpisu.

Foto: Bor Slana

Na ponovljen razpis za oddajo javnega naročila za dograditev potniškega terminala na ljubljanskem letališču je prispelo šest ponudb. Oddali so jih isti ponudniki kot na prejšnjem razpisu, ki ga je Fraport Slovenija razveljavil zaradi nove prakse državne revizijske komisije iz razpisa za drugo cev karavanškega predora.

Novi javni razpis je družba objavila 8. februarja, rok za prijavo pa se je iztekel danes. Kot so povedali v Fraportu Slovenija, so prejeli ponudbe vseh šestih izvajalcev, ki so ponudbe podali že na prejšnjem razpisu. Zdaj bodo najprej podrobno pregledali vse ponudbe, nato sledijo pogajanja s ponudniki. Kdaj bi bil izvajalec lahko izbran, še ni znano.

Za gradnjo novega terminala na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so se prijavili avstrijski Strabag, v skupnih prijavah pa GIC gradnje iz Rogaške Slatine in ljubljanski Elcom, hrvaški GP Krk in CBE iz Ljubljane, Kolektor Koling in novomeški CGP, Pomgrad in Gorenjska gradbena družba ter ljubljanski VG5 in celjski Remont.

Letališče Jožeta Pučnika Brnik.
Novice Fraport bo ponovil razpis za dograditev potniškega terminala na Brniku

Razpis ponovili zaradi nove prakse državne revizijske komisije

Razpis so ponovili zaradi nove prakse državne revizijske komisije iz razpisa za drugo cev karavanškega predora. Ta je po navedbah Fraporta namreč pokazala, da je po roku za oddajo ponudb nedopustno dopolnjevanje oziroma spreminjanje ponudb, ko gre za postavke oziroma elemente v popisu del, ključne za cene na enoto.

S to prakso so bili seznanjeni po roku za oddajo prijav, zato sprememb niso mogli upoštevati v postopkih, poleg tega so ugotovili, da je ob upoštevanju odločitve državne revizijske komisije njihova razpisna dokumentacija nejasna. Zato so se odločili za zavrnitev ponudb in objavo novega naročila.

V tem so dodatno določili, da se bodo po priznanju ustreznosti ponudbe pogajali z vsemi usposobljenimi prijavitelji, ne le s tremi, kar naj bi omogočilo večjo konkurenco med prijavitelji, poleg tega se bodo pogajali le o ceni, kar je po njihovih besedah najbolj pregleden način izvedbe postopka s pogajanji.

letališče Brnik
Novice Širitev terminala na brniškem letališču v začetku prihodnjega leta

Nov terminal želijo končati do poletja leta 2021

V Fraportu so januarja ob razveljavitvi prvega razpisa menili, da bo novi postopek zamaknil začetek gradnje za dva do tri mesece, projekt pa ostaja nespremenjen. Pred razveljavitvijo razpisa je bilo predvideno, da bi bila gradnja končana pred koncem leta 2020, nove prostore pa naj bi odprli pred glavno sezono 2021. Kot so dejali v družbi, želijo terminal končati do poletja leta 2021, ko bo Slovenija prevzela predsedovanje Svetu EU.

Vsa vrednost investicije je ocenjena na okoli 20 milijonov evrov. Na voljo bo več kot deset tisoč kvadratnih metrov novih površin, na katerih bosta nova odhodna hala in prostor za opravljanje varnostnih pregledov, saj je obstoječi zelo majhen in ne omogoča širitve. Novost bo tudi komercialna ponudba na področju trgovin in gostinstva. Prav tako bo zagotovljen večji poslovni salon.

Ne spreglejte