SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z obvladovanjem stroškov do višjega čistega dobička

4

termometer

V primerjavi z enakim lanskim obdobjem poslovni prihodki Skupine Telekom Slovenije nekoliko zaostajajo, a je čisti dobiček vendarle nad pričakovanji.

V obdobju zaostrenih makroekonomskih razmer, cenovne vojne na področju mobilnih storitev, umirjanja rasti trga širokopasovnih storitev in padcev prihodkov iz naslova fiksne telefonije, ne more biti presenečenje, da so poslovni prihodki Skupine Telekom Slovenije v prvih devetih letošnjih mesecih po prvih ocenah za približno štiri odstotke nižji kot v enakem lanskem obdobju. Skupina je po teh ocenah ustvarila dobrih 595 milijonov evrov poslovnih prihodkov, kar pa je še v skladu s pričakovanji, so sporočili s Telekoma Slovenije. Dolgoročna priložnost so nova področja Največjemu slovenskemu telekomunikacijskemu operaterju pa je v prvih letošnjih devetih mesecih vendarle uspelo ustvariti večji čisti dobiček kot v enakem lanskem obdobju, ko je ta znašal 37,7 milijona evrov. Za obdobje od januarja do septembra letos pričakujejo 41 milijonov evrov ali sedem odstotkov več od načrtovane vrednosti. Spodbudne vrednosti čistega dobička kljub nekoliko nižjim prihodkom kratkoročno pripisujejo predvsem uspešnemu obvladovanju in zniževanju vseh vrst stroškov, dolgoročno pa tudi širitvi poslovanja in ponudbe na televizijo, digitalno oglaševanje, storitve v oblaku in druga področja, ki niso del klasične telekomunikacijske dejavnosti. Naložb za dobro petino več kot lani Telekom Slovenije pa je letos do konca septembra naložbam, predvsem v omrežja, infrastrukturo in nove storitve, namenil skoraj 61 milijonov evrov, navajajo v svojih ocenah. To je kar 22 odstotkov več kot v lanskih prvih devetih mesecih, s čimer ostaja Telekom Slovenije kljub nehvaležnim splošnim gospodarskim razmeram še vedno eden od največjih naložbenikov v Sloveniji.

V skladu s finančnim koledarjem bo Telekom Slovenije uradne rezultate svojega poslovanja v prvih devetih mesecih objavil 29. novembra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin