SiolNET. Novice Svet
5,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V tej evropski državi ni milosti: če med vožnjo uporabljaš mobitel, ostaneš brez izpita!

5,78

termometer

mobitel, vožnja, mobilnik, varna vožnja | Pred kratkim je tožilstvo v Belgiji odredilo takojšen odvzem dovoljenj 503 voznikom, ki so med vožnjo uporabljali mobilni telefon.  | Foto:
Pred kratkim je tožilstvo v Belgiji odredilo takojšen odvzem dovoljenj 503 voznikom, ki so med vožnjo uporabljali mobilni telefon.

V Belgiji voznikom, ki med vožnjo uporabljajo mobitel, nemudoma odvzamejo vozniško dovoljenje. Pred kratkim je tožilstvo odredilo takojšen odvzem dovoljenj 503 kršiteljem.

Kot poroča Hrvatski Avtoklub, v Belgiji ni šale, saj so tamkajšnji zakonodajalci problem uporabe mobilnih telefonov med vožnjo vzeli zelo resno. V nekaterih delih države so uvedli pravilo, da voznik, ki med vožnjo uporablja mobitel, prejme do štiri tisoč evrov denarne kazni, poleg tega pa mu vozniško dovoljenje odvzamejo za do pet let. Prav tako je med vožnjo prepovedano izbiranje poti na navigaciji.

Belgijska policija je v zadnji akciji, ki jo je po vsej Belgiji izvajala 48 ur, zabeležila 2.387 kršitev in odvzela 503 vozniška dovoljenja. 2.331 kršitev se je nanašalo na uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, 114 pa na druge oblike odvračanja pozornosti. 

Namen akcije je bil boj proti enemu najbolj motečih dejavnikov med vožnjo, pojavu, ki naj bi bil vzrok za četrtino prometnih nesreč v Belgiji.

grad kostel Digisvet Kakšen je bil svet pred spletom? Bosch motor Avtomoto Ego ali kaj drugega: zakaj je vožnja z motorjem 100-krat bolj nevarna? AVP Avtomoto Pravila in pogoji sodelovanja v kvizu Varna vožnja s kolesom alkohol promet vožnja Novice Na Dolenjskem vedno več pijanih povzročiteljev prometnih nesreč

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin