SiolNET. Posel danes Novice
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vodenje Pivovarne Laško Union bo prevzel Grk

0,23

termometer

Zoulis Mina
Foto: LinkedIn

Vodenje Pivovarne Laško Union bo predvidoma 1. marca prevzel Zoulis Mina, so danes povedali v pivovarni. Mina je bil nazadnje generalni direktor Heinekenove pivovarne v Atenah, opravljal je tudi funkcijo finančnega direktorja v okviru Heinekena v Afriki in na Bližnjem vhodu.

Z mesta generalnega direktorja Pivovarne Laško Union, ki ga je zasedal 14 let, se s prihodom Zoulisa Mine poslavlja Dušan Zorko, v družbi pa bo ostal kot član nadzornega sveta.

Zorko je v Pivovarno Union prišel leta 2004, leta 2009 pa je prevzel tudi vodenje Pivovarne Laško ter se spopadel z visokim dolgom do bank, ki je ob koncu 2009 dosegel več kot 450 milijonov evrov. Od leta 2009 je vodil ekipo, ki je do leta 2015 finančno prestrukturirala podjetje in ga pripravila na prodajo, so še izpostavili v družbi.

Pivovarna Laško Union je v očeh Heinekena strateška pivovarna

Leta 2015 je Zorko bdel nad procesom dokapitalizacije in prodaje pivovarn Laško in Union, po katerem je skupna družba pristala v rokah drugega največjega pivovarja na svetu, Heinekena. Sledili so še integracijski proces, poslovno prestrukturiranje in pravna združitev.

Laško, Union, Heineken Foto: STA V družbi navajajo, da je Pivovarna Laško Union danes v očeh Heinekena strateška pivovarna, zato v Laškem poleg nosilne blagovne znamke Laško Zlatorog polnijo tudi pivo Heineken, v Ljubljani pa poleg piva Union ter brezalkoholnih programov Sola in Zala tudi jabolčnik Cider.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin