Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 1. 2015,
11.46

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Uber

Ponedeljek, 19. 1. 2015, 11.46

7 let, 2 meseca

Uber s spravnim tonom nad Evropo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Travis Kalanick, prvi mož podjetja Uber, za letos napoveduje močnejšo širitev v Evropi. Podjetje išče načine za razvoj partnerskih odnosov z mesti. Ali je Slovenija na seznamu, še ni znano.

Uber, novodobna taksi služba, ki je razburila ustaljene monopole tako v ZDA kot v večjih evropskih prestolnicah, spreminja taktiko. Nadaljnjo rast vidijo skozi partnerske odnose z mesti, za katera obljubljajo bolj tekoč promet in tisoče novih delovnih mest. Kot poroča Wall Street Journal, je Kalanick na nedavni konferenci v Münchnu napovedal, da želi Uber v 2015 z evropskih cest spraviti okoli 400 tisoč avtomobilov in ustvariti okoli 50 tisoč novih delovnih mest.

Na spletu kopica novih delovnih mest Časnik navaja tudi, da poslovanje podjetja na nekaterih evropskih trgih uspešno raste - primer sta Nizozemska in Švedska, medtem ko se v Franciji, Veliki Britaniji in Nemčiji srečuje z močnim odporom taksi imperijev in regulatorjev. Naj spomnimo, tako v Parizu kot Londonu so taksisti lani uprizorili več stavk, s katerimi so poskušali opozoriti na nevarnosti za svoj obstoj.

Nov pristop narekuje bolj umirjen in spraven ton, za razliko od dozdajšnje neposredne konfrontacije z regulatorji. Vodstvo Uberja je bržkone prepričano, da je pot do uspeha jasna in konkretna predstavitev prednosti za mesta, kjer je preveč zgoščen promet in nezadosten javni prevoz izziv - sem gotovo spada tudi Ljubljana.

Na spletni strani podjetja Uber je mogoče najti razpise za kopico prostih delovnih mest po Evropi - odpirajo pisarno v Bolgariji, razpisana so tudi delovna mesta v Avstriji in na Madžarskem, kar dokazuje, da Evropa dejansko je na seznamu njihovih prioritet. Njihovo PR službo smo povprašali za informacijo, kdaj lahko storitve Uber pričakujemo v Sloveniji, a nam odgovora v dogovorjenem roku niso posredovali.

Ne spreglejte