SiolNET. Posel danes Novice
2,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sunčani Hvar kupil eden najbogatejših Arabcev

2,25

termometer

Mesto Hvar | Sunčani Hvar je vodilno hotelirsko podjetje v Splitsko-dalmatinski županiji. V portfelju družbe so od tri- do petzvezdični hoteli, kamp in klubi na plaži. Skupno lahko sprejmejo več kot dva tisoč gostov. | Foto: Guliverimage
Sunčani Hvar je vodilno hotelirsko podjetje v Splitsko-dalmatinski županiji. V portfelju družbe so od tri- do petzvezdični hoteli, kamp in klubi na plaži. Skupno lahko sprejmejo več kot dva tisoč gostov. Foto: Guliverimage

Hrvaško turistično podjetje Sunčani Hvar, vodilno hotelirsko podjetje v Splitsko-dalmatinski županiji, je po poročanju Jutarnjega lista kupil eden najbogatejših Arabcev Muhamed Alabar. Kupnina ni znana. Isti investitor med drugim stoji tudi za projektom Beograd na vodi, v hrvaški prestolnici pa naj bi ga zanimal razvoj Zagrebškega Manhattna.

Kupec Sunčanega Hvara je podjetje Eagle Hills iz Združenih arabskih Emiratov, katerega lastnik je Alabar, poroča hrvaški časnik. Dozdajšnji lastnik, podjetje CPI Property Group v lasti Radovana Vitka, se je za prodajo arabskemu investitorju odločil, kljub temu da se je dolgo za najresnejšega kupca omenjal ameriški sklad Blackstone. Ta naj bi tudi že opravil skrbni pregled hrvaške družbe.

Albar, čigar najbolj znan projekt je stolpnica Burj Khalifa v Dubaju, je sicer v regiji že prisoten. Stoji za projektom Beograd na vodi, na Hrvaškem pa je lastnik podjetja Sunce Hoteli. Slednji upravlja s hoteli v krajih Brela, Tučepi, Bol na Braču in hotelom Alan v kraju Starigrad-Paklenica.

Cena nakupa družbe Sunčani Hvar ni znana, prevzem podjetja Sunce Hoteli pa je bil po poročanju Jutarnjega lista vreden okoli 101 milijon evrov.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin