SiolNET. Posel danes Novice
0,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Strabag se je pritožil nad izbiro Kolektorja za gradnjo drugega tira

0,47

termometer

Stojan Petrič |  | Foto: STA
Foto: STA

Avstrijski Strabag se je pritožil na odločitev projektnega podjetja 2TDK, da bo drugi tir med Divačo in Črnim Kalom gradil konzorcij na čelu z domačim Kolektorjem CPG. Slednji je bil kot edini ponudnik izbran tudi za gradnjo preostalega dela železniške proge med Črnim Kalom in Koprom. Podpis pogodbe za ta del 2TDK načrtuje prihodnji teden.

Za prvi sklop od Divače do Črnega Kala, kjer je bila cena limitirana na okoli 472 milijonov evrov, je Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin oddal najugodnejšo ponudbo, in sicer v višini nekaj nad 403,6 milijona evrov, medtem ko je konzorcij avstrijskega Strabaga v sodelovanju z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir oddal ponudbo v vrednosti nekaj manj kot 463,5 milijona evrov.

Iz 2TDK so danes sporočili, da je Strabag glede te odločitve vložil revizijski zahtevek.

Jernej Vrtovec, Stojan Petrič Posel danes Kako minister Jernej Vrtovec stiska Stojana Petriča #video

Kolektorjev konzorcij je bil medtem edini, ki je oddal ponudbo tudi za dela na odseku med Črnim Kalom in Koprom. Ponudil je ceno 224,7 milijona evrov, medtem ko je bila ta limitirana pri 230,7 milijona evrov. Iz 2TDK so danes sporočili, da podpis pogodbe z izbranim konzorcijem načrtujejo 31. marca.

V 2TDK računajo, da bi dela na trenutno največjem infrastrukturnem projektu v državi stekla maja. Leta 2025 bo drugi tir Divača−Koper, po zagotovilih generalnega direktorja 2TDK Pavla Hevke, zgrajen, leto pozneje pa predan v uporabo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin