Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
27. 2. 2018,
17.06

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48

Natisni članek

Nik Vene Kickstarter Amazon S-holder

Torek, 27. 2. 2018, 17.06

6 let, 1 mesec

Slovenec po uspehu na Kickstarterju začel sodelovati z Amazonom

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48
W-holder | Foto Nik Vene

Foto: Nik Vene

Nik Vene ima za seboj že dve uspešni kampanji na platformi za množično financiranje Kickstarter. Po dveh uspehih z naramnicami, ki moškim držijo srajco v hlačah, bo tokrat nagovarjal nežnejši spol z enako rešitvijo.

Po nekaj manj kot enoletnem premoru se Nik Vene v prihodnjih mesecih še tretjič podaja na Kickstarter, kjer bo tokrat iskal pozornost predvsem žensk. Predvidoma aprila bo prijavil projekt W-holder, ki bo tako kot njegova prva dva produkta reševal težavo z uhajanjem srajc iz hlač oziroma tokrat iz kril.

"Ideja je bila v moji glavi že med razvojem S-holderja, a delamo vse postopoma in načrtovano. Gre za to, da imamo veliko povpraševanja žensk, zato smo se odločili, da za njih pripravimo nekaj posebnega," razlaga Vene.


"Od ideje do uspeha na Kickstarterju lahko traja tudi več let" 


Slovenska ekipa

Razvoj so začeli avgusta 2017, trenutno pa so v zadnji fazi preizkušanja produkta. Tako kot pri prvih dveh bo tudi tokrat večina narejena v Sloveniji. Edini tuji kos na izdelku bodo zaponke, ki jih naročajo v Hongkongu.

"Sodelujemo s šestimi šiviljami v Sloveniji, preostale stvari pa slonijo na dveh grafičnih oblikovalkah, PR-ovcu, fotografu, računovodji in meni," pravi Vene.

Nik Vene (desno) je pred dvojnim uspehom na Kickstarterju doživel zavrnitev platforme za množično financiranje. | Foto: Startup cafe Ljubljana Nik Vene (desno) je pred dvojnim uspehom na Kickstarterju doživel zavrnitev platforme za množično financiranje. Foto: Startup cafe Ljubljana

Tiha želja: preseči prejšnji dve kampanji

In zakaj znova odločitev za Kickstarter? "Ljudje nas poznajo, vedo, da delamo visokokakovostne izdelke in te dostavimo pravočasno. Poleg tega je Kickstarter odlična odskočna deska, s katero lahko pritegneš ogromno pozornosti medijev, če je kampanja dobro zastavljena," pojasnjuje Vene.

Za cilj si bodo postavili deset tisoč dolarjev, ki jih želijo zbrati v nekaj urah, tiha želja Veneta pa je prekositi zadnjo kampanjo na Kickstarterju. Prejšnje leto so med januarjem in marcem za S-holder zbrali nekaj več kot sto tisoč dolarjev.

Pred dvojnim uspehom dva neuspeha

Poslovna pot Veneta se ni vedno le vzpenjala. Pred dvojnim uspehom na Kickstarterju (dve kampanji v razmiku enega leta) je doživel tudi dva neuspeha – zavrnitev projekta na Kickstarterju in neuspešno kampanjo na Indiegogo.

V prvih dveh tednih sodelovanja z Amazonom so prodali 150 S-holderjev. | Foto: Reuters V prvih dveh tednih sodelovanja z Amazonom so prodali 150 S-holderjev. Foto: Reuters

Sodelujejo tudi z Amazonom

Za zadnji izdelek S-holder po besedah Veneta tudi po končani kampanji na Kickstarterju še vedno vlada veliko zanimanje. Trenutno imajo štiri velike podružnice v tujini, pred kratkim pa jim je uspel velik preboj, saj so začeli sodelovati s spletnim velikanom za nakupovanje Amazonom.

"V zgolj dveh tednih, odkar poslujemo z njimi, smo prodali že več kot 150 izdelkov in dokazali, da smo daleč pred vsemi kitajskimi ponaredki. Prav zaradi tega smo se z njimi dogovorili, da bomo kmalu ponudili svoje produkte tudi na Amazon Kanada. Tako s svojo spletno trgovino in s pomočjo partnerjev mesečno prodamo od 500 do 1.000 S-holderjev," je zadovoljen Vene.

Za zdaj so prisotni v desetih državah, cilji pa so veliko večji. "Vsekakor je cilj v prihodnosti razvoj tudi drugih moških in ženskih oblačil in dodatkov ter predvsem širjenje. Na svetu je okoli 190 držav, mi pa imamo trenutno distribucijo šele v desetih. Nekoč si želimo biti ob boku največjih blagovnih znamk, kot so Burberry, Hugo Boss, Armani," so želje Veneta.

Ne spreglejte