Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
21. 7. 2017,
8.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Natisni članek

Blockchain Domen Uršič Hive Project faktoring

Petek, 21. 7. 2017, 8.33

6 let, 7 mesecev

Slovenci naredili najboljši novi blockchain projekt na svetu

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Domen Uršič | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Slovenski Hive Project je zmagovalec svetovne konference startupov in projektov na blockchainu CoinAgenda, ki je potekala v Barceloni. Razvili so platformo, ki omogoča prodajo ter nakup terjatev tudi v kriptovalutah, z uporabo tehnologije blockchain.

Hive Project, platforma za faktoring na blockchainu, je sodnike prepričal z inovativnostjo in velikim potencialom za rast. V prvih štirinajstih dneh množičnega zbiranja sredstev je ekipa prepričala več kot 1.100 podpornikov in zbrala za več kot dva milijona evrov zagonskih sredstev. V kriptovalutah jih zbirajo še do 14. avgusta.

Lanski zmagovalec zbral 150 milijonov dolarjev

Slovenska ekipa je tako nasledila Bancor, zmagovalca zadnje CoinAgende, ki je kasneje zbral prek 150 milijonov dolarjev (129 milijonov evrov) in postal eden najuspešnejših tovrstnih projektov (ICO – Initial Coin Offering) vseh časov. Hive Project je zmagal v konkurenci 20 svetovnih startupov ter podjetij, ki zagonska sredstva iščejo s pomočjo množičnega financiranja v obliki prodaje kriptožetonov.

"Zmaga na eni najpomembnejših svetovnih konferenc je dokaz, da smo na pravi poti, zanimanje svetovnih investitorjev pa je še dodatna spodbuda ekipi," je po zmagi povedal Jure Soklič, soustanovitelj projekta. "Žirija priznanih strokovnjakov, med njimi so bili nekateri vodilni predstavniki Silicijeve doline, je v projektu prepoznala dolgoročen potencial za rast, kar je zagotovilo predvsem dozdajšnjim investitorjem in vsem, ki bodo to do 14. avgusta še postali," pa je dodal Domen Uršič, direktor marketinga.

"Zmaga na eni najpomembnejših svetovnih konferenc je dokaz, da smo na pravi poti, zanimanje svetovnih investitorjev pa je še dodatna spodbuda ekipi," je po zmagi povedal Jure Soklič, soustanovitelj projekta Hive Project. | Foto: Osebni arhiv "Zmaga na eni najpomembnejših svetovnih konferenc je dokaz, da smo na pravi poti, zanimanje svetovnih investitorjev pa je še dodatna spodbuda ekipi," je po zmagi povedal Jure Soklič, soustanovitelj projekta Hive Project. Foto: Osebni arhiv Znatno nižji stroški za podjetja

Hive Project je zbrane na konferenci navdušil s platformo, ki bo omogočala prodajo ter nakup terjatev (tudi) v kriptovalutah, z uporabo blockchain tehnologije pa bodo rešili več problemov trenutnih svetovnih ponudnikov faktoringa, ki takšno obliko financiranja ponujajo zgolj večjim podjetjem, majhna in srednje velika podjetja pa zaradi prevelikih stroškov obdelave na ta način ne morejo dobiti svežih sredstev.

Platforma bo z avtomatizacijo obdelave podatkov znatno znižala stroške in malim in srednje velikim podjetjem pomagala pri lažjem pridobivanju finančnih sredstev.

Zbrana sredstva jim bodo omogočila naskok na svetovni trg in razvoj platforme, projekt pa je že prepričal nekatere ameriške, angleške in avstralske ponudnike faktoringa, ki želijo nadgraditi obstoječe poslovanje s platformo, ki jo razvoja ekipa Hive Project.

Ne spreglejte