SiolNET. Posel danes Novice
1,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slabe novice iz Revoza. Od ponedeljka samo še ena izmena.

1,12

termometer

Renault twingo electric, clio I feel Slovenia Revoz |  | Foto: Renault
Foto: Renault

Revoz, ki je novembra lani proizvodnjo zmanjšal na poldrugo izmeno in nato januarja letos za april napovedal njeno dodatno krčenje, bo na napovedano eno delovno izmeno prešel mesec dni predčasno. Ker se težave z oskrbo polprevodnikov na globalnem trgu nadaljujejo, bo Revoz na obratovanje v eni izmeni prešel že v ponedeljek, 28. februarja.

Uprava Revoza je zaposlenim danes sporočila, da posledice težav z oskrbo s polprevodniki občutijo tako v tej novomeški kot v drugih Renaultovih tovarnah.

Ker so imeli zaradi tega pretekli teden vseh pet dni nedelovnih in ker tudi v marcu ne kaže na umiritev razmer, so se, da do novih nedelovnih dni ne bi več prihajalo, odločili za prehod na obratovanje v eni izmeni izvedli prej, kot so prvotno načrtovali, in sicer v ponedeljek, 28. februarja, so dodali.

Omenjeno namero je Revozov sindikalist Slavko Pungeršič potrdil za STA.

Renault twingo electric, clio I feel Slovenia Revoz Posel danes Na udaru 450 služb: v Revozu delo kmalu le v eni izmeni

Kot so v Revozu poudarili ob januarski napovedi prehoda na eno proizvodno izmeno, krizi s polprevodniki še vedno ni videti konca, proizvodnja električnega smarta se zaustavlja, razmere na trgu so negotove. Dodali so, da bodo proizvodnjo predvidoma skrčili aprila, prizadetih pa bo približno 450 zaposlitev.

Vodstvo podjetja je začelo pogovore s socialnimi partnerji za pripravo prehoda proizvodnje z ene izmene in pol na eno izmeno, kar ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 486 na 325 vozil na dan. S tem ukrepom bo prizadetih okoli 450 zaposlitev, so januarja sporočili iz novomeškega proizvajalca avtomobilov.

"Vodstvo podjetja se zavezuje, da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju novih zaposlitev," so še poudarili.

Revoz Novice Revoz: brez dela bo ostalo 350 delavcev

Revoz je sicer lani v zahtevnih razmerah krize z oskrbo polprevodnikov in težavah, ki so bile povezane s posledicami epidemije covid-19, proizvedel 95.797 vozil, kar je 31 odstotkov manj kot leta 2020.

Revoz Clio Avtomoto Kriza v Revozu: letos že 73 dni brez dela

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin