SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slaba banka in upniki dosegli sporazum glede prestrukturiranja Cimosa

3

termometer

 | Foto:
Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in drugi večji upniki Cimosa so se zedinili o temeljnih načelih sodelovanja v finančnem prestrukturiranju družbe.

Načrt prestrukturiranja med drugim vsebuje pretvorbo terjatev v kapitalske deleže in sprostitev določenih zavarovanj, so pojasnili v DUTB.

S pretvorbo terjatev v kapitalske deleže bi upniki v družbi pridobili pretežni lastniški delež, s sprostitvijo določenih zavarovanj pa bi Cimos lahko le-te uporabil za zavarovanje novih virov sredstev, potrebnih za poslovanje. S temi ukrepi bi po prepričanju DUTB odpravili kapitalsko neustreznost in v razumni meri omogočili nadaljevanje aktivnosti za vzdržno in uspešno poslovanje družbe v prihodnosti.

Upniki so se za tak načrt odločili, da bi omogočili preživetje in uspešno poslovanje družbe Cimos, saj je šibek finančni položaj družbe tudi posledica dosedanjega nezadostnega korporativnega upravljanja. S spremenjeno strukturo lastništva bo to pomanjkljivost mogoče odpraviti, poudarjajo v DUTB.

Ob tem opozarjajo, da bo uspešno prestrukturiranje in ključno izboljšanje razmer v Cimosu zahtevalo sodelovanje vseh deležnikov. Zato DUTB vabi tako investitorje kot dobavitelje, kupce in druge vpletene strani, da po svojih najboljših močeh podprejo prizadevanja za sanacijo Cimosa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin