Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2013,
10.19

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Telekom Slovenije dobiček rast

Četrtek, 30. 5. 2013, 10.19

7 let, 2 meseca

Skupina Telekom Slovenije z dobičkom in več uporabniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V prvem četrtletju letos je Skupina Telekom Slovenije ustvarila 190,5 milijona evrov poslovnih prihodkov in 14,5 milijona evrov čistega dobička.

Skupina Telekom Slovenije je v prvem četrtletju letos ustvarila 190,5 milijona evrov poslovnih prihodkov – lani v enakem obdobju skoraj 194 milijonov. Rezultati so skladni z načrti, v primerjavi z drugimi prvotnimi in primerljivimi operaterji v Evropi pa kažejo, da je Telekom Slovenije med uspešnejšimi pri premagovanju negativnih trendov, je danes povedal predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe. Za naložbe naj bi v skupini letos skupaj namenili okoli 130 milijonov evrov, del na trgih zunaj Slovenije, velik del pa tudi doma. Do konca leta naj bi Skupina Telekom Slovenije ustvarila 50 milijonov evrov čistega dobička Dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) je v prvih treh mesecih znašal skoraj 63 milijonov evrov, dobiček iz poslovanja (EBIT) pa nekaj več kot 20 milijona evrov. Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih leta ustvarila 14,5 milijona evrov čistega dobička (do konca leta naj bi skupina ustvarila 50 milijonov evrov čistega dobička), v enakem lanskem obdobju pa 15,4 milijona evrov čistega dobička. V Telekomu Slovenije po besedah prvega moža podjetja v prvem četrtletju leta opažajo rast uporabnikov na vseh segmentih na področju televizije, mobilne telefonije in IP-telefonije ter širokopasovnega interneta.

Rast tudi v hčerinskih družbah v tujini Skupina Telekom Slovenija nadaljuje svojo rast tudi v tujini. V hčerinskih podjetjih v tujini se v prvih treh mesecih leta nadaljuje rast na Kosovu v operaterju Ipko, pa tudi v Aneksu v Bosni in Hercegovini, v makedonskem operaterju One pa so negativne trende obrnili navzgor, poudarjajo v Telekomu Slovenije. "Ta hip ne razmišljamo o odprodaji podjetja v Makedoniji," je danes sporočil Rudolf Skobe. Nadaljujejo proces prodaje družbe Primo v Albaniji, rezultati te hčerinske družbe v prvih treh mesecih pa so boljši od pričakovanih. Hčerinsko podjetje GVO, Gradnja in vzdrževanje telekomunikacijskih omrežij je v Nemčiji ustanovilo podjetje. Občutno znižanje plač zaposlenim v Telekomu Slovenije z individualnimi pogodbami V Telekomu Slovenije se nadaljuje zmanjševanje vseh stroškov. Skladno z dogovorom s sindikatom so dosegli sporazum, po katerem letos v Telekomu Slovenije ne bodo odpuščali. "Smo pa s 1. majem že za 16 odstotkov znižali bruto plače vsem, ki imajo individualne pogodbe," je danes povedal predsednik Telekomove uprave Rudolf Skobe.

Skobe: Nimamo še nobenih navodil finančnega ministrstva glede napovedane prodaje Telekoma O tem, da je Telekom Slovenije v prvem svežnju 15 podjetij, ki jih aktualna vlada Alenke Bratušek namerava prodati, je prvi mož Telekoma Slovenije Rudolf Skobe danes povedal, da z ministrstva za finance niso dobili nobenih navodil, kako ravnati pred postopkom napovedane prodaje državnega deleža v Telekomu Slovenija in med njim. Po njegovem mnenju je izbira strateškega partnerja najboljša. Še 1,46 evra bruto na delnico dividende za lansko poslovno leto Skupščina delničarjev bo prvega julija. Uprava družbe v soglasju z nadzornim svetom, ki ga vodi Borut Jamnik, predlaga izplačilo dividende 1,46 evra bruto na delnico, vmesna dividenda v vrednosti 3,70 evra, pa je bila izplačana že marca letos. Za manjkajoča nova nadzornika iz vrst predstavnikov kapitala – lastnika Telekoma Slovenije –, je na poziv prispelo 39 vlog, 37 pravočasnih, predlagana pa sta Marko Hočevar in Jože Palčnik.

Ne spreglejte