SiolNET. Posel danes Novice
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skupina Mercator v polletju z 1,5 milijona evrov čistega dobička

0,03

termometer

Mercator
Foto: STA

Skupina Mercator je v prvem letošnjem polletju več kot podvojila dobiček iz poslovanja na 16,9 milijona evro. Čisti dobiček je znašal 1,5 milijona evrov, potem ko je v enakem obdobju lani skupina ustvarila 4,6 milijona evrov čiste izgube, so sporočili iz Mercatorja.

Prihodki skupine so se v prvih šestih mesecih povečali za 0,8 odstotka, na dobro milijardo evrov, prihodki iz prodaje trgovine na drobno pa so se povečali za 6,6 odstotka, na dobrih 787 tisoč evrov.

Bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA) skupine Mercator je konec junija znašal 50,5 milijona evrov, potem ko je v enakem obdobju lani dosegel 44,6 milijona evrov. Izboljšano poslovanje se kaže tudi v marži EBITDA, ki se je povečala za pol odstotne točke. Normalizirani EBITDA skupine je v polletju znašal 48,1 milijona evrov, kar je 6,1 milijona evrov več kot v enakem obdobju lani, 4,5-odstotna normalizirana marža EBITDA pa predstavlja zvišanje za pol odstotne točke.

Poslovni sistem Mercator ob polletju z več kot devet milijonov evrov čistega dobička

Matična družba Poslovni sistem Mercator je polletje končala s čistim dobičkom v višini 9,3 milijona evrov. EBITDA se je okrepil za 4,7 odstotka, na 36,9 milijona evrov, normalizirani EBITDA pa je bil višji za 3,4 milijona evrov in dosegel 38,3 milijona evrov.

"Nova strategija in usmerjenost Mercatorja v najboljšega lokalnega trgovca na vseh trgih, na katerih delujemo, očitno dajeta rezultate. Učinkovitost pa bomo še izboljšali z razdolževanjem in izvedbo strateških razvojnih projektov, med katerimi je seveda tudi nov logistično-distribucijski center v Ljubljani," je ob objavi poslovnih rezultatov poudaril predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 29
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin