SiolNET. Posel danes Novice
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skupina Krka z višjimi prihodki in čistim dobičkom

0,06

termometer

Krka
Foto: Daniel Novakovič/STA

Skupina Krka je v prvem letošnjem četrtletju prihodke povečala za pet odstotkov, čisti dobiček skupine pa je za 16 odstotkov višji kot v enakem obdobju lani.

Skupina Krka je v prvih treh mesecih letos prihodke povečala za pet odstotkov, na 338,3 milijona evrov. To je bila največja prodaja v prvem četrtletju v Krkini zgodovini, so po torkovi seji nadzornega sveta sporočili iz novomeške farmacevtske družbe.

Pretežni del prihodkov, in sicer 94 odstotkov, je skupina ustvarila na trgih zunaj Slovenije. Količinsko se je celotna prodaja skupine v letošnjem prvem četrtletju povečala za desetino.

Dobiček zrasel za 16 odstotkov

Čisti dobiček skupine je glede na prvo četrtletje lanskega leta višji za 16 odstotkov in je znašal 49,4 milijona evrov. Dobiček pred davki skupine Krka je znašal 57,1 milijona evrov in je bil za 24 odstotkov večji kot v primerljivem lanskem obdobju.

Skupina je v prvem četrtletju letos prodala za 279 milijonov evrov zdravil na recept, kar je šest odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju in predstavlja 82,5-odstotni delež v skupni prodaji. Prodaja se je povečala v vseh regijah, najbolj pa v Jugovzhodni Evropi, na čezmorskih trgih ter v Srednji in Vzhodni Evropi.

Z izdelki brez recepta, katerih prodaja se je glede na primerljivo lansko obdobje povečala za 11 odstotkov, je skupina ustvarila 34,2 milijona evrov prihodkov, z veterinarskimi izdelki ob sedemodstotnem padcu 16,4 milijona evrov, s prodajo zdraviliško-turističnih storitev pa osem milijonov evrov prihodkov. Prodaja slednjih se je povečala za šest odstotkov.

Konec marca je bilo v skupini zaposlenih 10.963 delavcev. V prvem letošnjem četrtletju so za naložbe namenili 19,3 milijona evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin