Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2015,
9.22

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ogrevanje račun stroški peleti ECE advertorial

Torek, 6. 10. 2015, 9.22

2 meseca, 1 teden

Še imate čas, da poskrbite za nižje stroške ogrevanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z izbiro cenejšega energenta lahko zelo uspešno zmanjšate stroške ogrevanja. S peleti lahko mesečni račun celo prepolovite.

Kurilna sezona je pred vrati, vendar imate še vedno dovolj časa, da razmislite o alternativnem viru energije.

V zadnjih letih ogrevanje na lesno biomaso postaja vedno bolj priljubljena izbira med slovenskimi gospodinjstvi, predvsem iz dveh razlogov: zaradi cene in ekološkega vidika. Prednosti pa je še več:

- odličen izkoristek in zgorevanje, - majhni izpusti v okolje, - preprosta dostava, - majhna količina odpadkov, - kotli na trgu omogočajo optimalni izkoristek energenta in popoln nadzor nad porabo, - ob investiciji v kotle na lesne pelete lahko pridobite subvencijo Eko sklada.

Kako prepoznati kakovostne pelete?

Na trgu je danes mogoče kupiti različne vrste peletov, ki se med seboj razlikujejo po ceni in predvsem po kakovosti. Priporočamo, da pred nakupom preverite, da so peleti izdelani izključno iz odpadnega lesa, brez kemičnih aditivov, lubja ali drugih materialov. Kakovostni peleti so svetle barve in bolj kompaktni, pozorni bodite tudi na embalažo, če je v njej veliko prahu, je kakovost lahko vprašljiva. Pomembna je tudi dolžina posameznih peletov, ki je nekje od 2,5 do 3 centimetrov.

Kakovost izdelkov potrjujejo tudi certifikati, ki so ponavadi natisnjeni na embalaži.

Kakovostni peleti iz 100-odstotnih lesnih odpadkov pri ECE-ju

Podjetje ECE, ki želi svojim kupcem ustreči samo z najboljšimi storitvami in izdelki, je v svojo ponudbo vključilo tudi prodajo najkakovostnejših lesnih peletov. Izbirate lahko med dvema vrstama peletov:

- RZ, ki izvirajo iz Avstrije in so izdelani izključno iz lesnih odpadkov iglavcev; - ECE, ki so slovenskega porekla in so izdelani iz ostankov smreke in bukve.

Oba izdelka imata nizko vrednost vlage in hkrati zelo visoko kurilno vrednost, hkrati pa se lahko pohvalita tudi s certifikatom kakovosti.

Podjetje ECE ponuja do okolja in doma najprijaznejše storitve

Podjetje ECE, ki je od 1. oktobra močnejše in tako še bogatejše z raznovrstnimi ponudbami po meri svojih odjemalcev, v katerega sta se združili podjetji Elektro Celje Energija in Elektro Gorenjska Prodaja, se želi uveljaviti kot do okolja najprijaznejše podjetje pri nas. Ravno zato so svojo ponudbo obogatili z izdelki in storitvami za ogrevanje, ki so prijazni tako do okolja kot do vašega proračuna.

Podjetje ECE vam poleg najkakovostnejših lesnih peletov ponuja tudi nakup kotlov za pelete.

V ponudbi imajo tudi prodajo merilnikov porabe, toplotnih črpalk in plinskih peči.

Svojim kupcem so vedno na razpolago in jim aktivno svetujejo o varčnejši in skrbnejši rabi energije. Zavedajo se namreč, da je prihodnost Slovenije zelena, varovanje okolja je eden njegovih temeljnih ciljev.

Ne spreglejte