SiolNET. Posel danes Novice
8,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova prevoznika na Brniku: prihajata Lufthansa in Swiss

8,95

termometer

letališče Frankfurt, Lufthansa, Fraport
Na brniško letališče še ta mesec prihajata švicarski Swiss in nemška Lufthansa (na fotografiji). Foto: Srdjan Cvjetović

Od 16. oktobra bo z brniškega letališča z letalsko družbo Swiss Airlines mogoče direktno leteti v Zürich. Najprej je predvidenih pet poletov tedensko. S koncem oktobra na Brnik prihaja tudi Lufthansa, ki bo najprej dvakrat dnevno direktno letela v Frankfurt. Od prvega novembra bo Lufthansa letela tudi v München.

Po napovedanem propadu Adrie Airways in ukinitvi številnih linij, ki jih je zagotavljal nekdanji nacionalni letalski prevoznik, je Fraport Ljubljana, upravljavec ljubljanskega letališča, pripeljal še drugega novinca. Po včerajšnji novici, da bo z Brnika letel Brussels Airlines, zdaj prihaja še Swiss Airlines, ki bo od 16. oktobra skrbel za letalsko povezavo z Zürichom.

Sprva bodo Švicarji leteli petkrat tedensko, od 27. oktobra pa vsak dan. Polete bo sprva izvajala družba Helvetic Airways. Letalo bo iz Ljubljane letelo ob 14.50, iz Züricha pa bo odletelo ob 12.35. Letalska vozovnica za 17. oktobra trenutno stane 176 evrov (enosmerna vozovnica).

Primer letalske karte Ljubljana - Zurich Foto: Printscreen Zimbio

Od 27. oktobra bo ljubljansko letališče s Frankfurtom dvakrat dnevno povezovala nemška Lufthansa. Od prvega novembra bo omenjena letalska družba z Brnika letela tudi v München. Enosmerna vozovnica za Frankfurt trenutno stane 109 evrov.

Lufthansa Foto: Printscreen Zimbio

Swiss hčerinska družba Lufthanse

Lufthansa je največja nemška letalska družba in največja letalska družba v Evropi po številu prepeljanih potnikov. Ustanovljena je bila leta 1955, pod njenim okriljem pa najdemo več hčerinskih letalskih družb, tudi prej omenjeni Swiss Airlines in Brussels Airlines.

Večino svojih najpomembnejših letalskih povezav Lufthansa izvede prek letališč v Frankfurtu in Münchnu. Na mesec prepelje 5,8 milijona potnikov, leti pa na več kot 250 destinacij. V svoji floti ima več kot 350 letal, po svetu pa zaposluje okoli 135 tisoč ljudi. Lani je družba ustvarila 2,8 milijarde evrov prihodkov.

Družba Swiss Airlines je stara 17 let in je nastala po propadu Swissaira. Po podatkih na njihovi spletni strani letno prepelje 18 milijonov potnikov, v svoji floti pa ima okrog 90 letal. V družbi je devet tisoč zaposlenih, lani pa so imeli 4,5 milijarde evrov prihodkov.

Brnik Posel danes Na Brnik prihaja nov letalski prevoznik Adria Airways Posel danes Kdo bo vodil stečaj Adrie Airways

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin