Dimitrij Piciga konec leta zapušča vrh Hita

Dimitrij Piciga po treh letih in pol zapušča položaj predsednika uprave Hita. Po naših informacijah je danes z nadzornim svetom družbe dosegel sporazum o predčasnem prenehanju mandata. S funkcije se bo poslovil ob koncu letošnjega leta. Do takrat bo znano tudi, kdo ga bo nasledil na vrhu igralniške družbe.

Foto: Hit

"Razlogi so različni pogledi na vodenje družbe v prihodnosti," je po koncu seje nadzornikov povedal predsednik nadzornega sveta Hita Marino Furlan. Javni razpis za novega predsednika uprave bo objavljen v prihodnjem tednu.

Nadzorniki Hita naj ga ne bi več podpirali zaradi stagnacije poslovanja, pomanjkanja vizije in sporov z lokalno skupnostjo. O tem, da se Picigi maje položaj na čelu Hita, smo poročali že septembra. 

Prisluhnite izjavi predsednika nadzornega sveta Hita Marina Furlana

[video: 60972 / ]

Koga omenjajo med nasledniki?

V zakulisju je zakrožilo tudi več mogočih imen za njegovega naslednika.

Že pred časom so kot najresnejšega kandidata omenjali nekdanjega člana uprave Nove KBM Igorja Žibrika, ki naj bi ga podpiral novogoriški župan Matej Arčon. Žibriku, ta za pojasnila ni bil dosegljiv, po nekaterih informacijah zelene luči niso prižgali na SDH, še pred morebitno zamenjavo pa so želeli upravo Hita okrepiti s prokuristom. 

Zdaj naj bi bila med kandidati tudi Marjana Novak, nekdanja predsednica uprave Primorja, ki je zdaj direktorica družbe KIG v lasti Marka Moharja in Matjaža Satlerja. Za pojasnila nam je ni uspelo priklicati. 

Med kandidati naj bi bil še Marjan Pintar, direktor Soških elektrarn in nekdanji prvi mož novogoriškega zdravstvenega doma. "Z mano o tem ni nihče govoril," nam je dejal Pintar. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.