Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 3. 2012,
7.35

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

oglaševanje

Sreda, 28. 3. 2012, 7.35

7 let, 2 meseca

S podelitvijo nagrad nadebudnim oglaševalcem se je začel letošnji SOF

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S podelitvijo nagrad projekta Dijaške oglaševalske scene Slovenije nadebudnim osnovnošolcem in dijakom na področju oglaševanja se je v Portorožu začel letošnji Slovenski oglaševalski festival.

Dolgoletna strokovna direktorica tekmovanja Lučka Peljhan je ob tem poudarila, da tekmovanje mladim pomaga razprostirati krila ustvarjalnosti.

Mladi prijavili 196 del Na tekmovanje so mladi prijavili 196 del, pri njihovi realizaciji pa je pomagalo več kot 40 mentorjev. Nagrade so razdeljene v dva sklopa; "tržna scena" je namenjena promociji izdelka ali storitve v okviru oglaševalskega učnega projekta, medtem ko so projekti, ki so sodelovali v kategoriji "družbena scena", poskušali čim bolje opozoriti na pametno rabo družbenih omrežij.

S tekmovanjem želijo spodbujati ustvarjalnost mladih Projekt DOSS letos poteka desetič, prvič pa je k organizaciji poleg Zavoda DOSS kot partner pristopila tudi Slovenska oglaševalska zbornica. Organizatorji si preko tekmovanja prizadevajo spodbujati ustvarjalnost mladih na področju oglaševanja, graditi izobraževalne temelje za učence, dijake in učitelje ter izboljšati razumevanje med oglaševalsko stroko in izobraževalnim sistemom.

Umestitev projekta v SOF bo priložnost, da se mladi in njihovi mentorji srečajo tudi s profesionalnimi ustvarjalci tržnih komunikacij. Mladostne ideje, brezmejne in pogosto presenetljive, pa bodo Slovenskemu oglaševalskemu festivalu prinesle novo, navdihujočo dimenzijo, so navedli organizatorji.

Peljhanova: Tekmovanje že desetletje omogoča sanjati drzne ideje Peljhanova je v svojem nagovoru izpostavila, da tekmovanje že desetletje dijakom, učencem in njihovim mentorjem v okviru šolskih zidov pomaga živeti drugačno resničnost in razprostirati krila ustvarjalnosti ter omogoča sanjati drzne ideje in jih uresničevati.

Peljhanova: Ustvarjalnost je resničen in dober prijatelj, ki te nikoli ne pusti na cedilu DOSS je po njenih besedah tudi sinonim za resnična prijateljstva tako med dijaki samimi kot s profesionalnimi ustvarjalci oglasov, ki v žiriji ocenjujejo njihova dela. Peljhanova je mladim tudi položila na srce besede, da je ustvarjalnost "resničen in dober prijatelj, ki te nikoli ne pusti na cedilu".

Sof zasnovan kot strokovni program, ki odpira aktualne tematike 21. Slovenski oglaševalski festival, ki ga organizira Slovenska oglaševalska zbornica, je zasnovan kot strokovni program, ki odpira aktualne tematike ter omogoča izmenjavo znanj, izkušenj in pogledov na nadaljnji razvoj stroke, na vsakoletni paradi kreativnosti oglaševanja pa se v tekmovalnem delu programa izbirajo najboljše oglaševalske rešitve in predstavi celosten pregled dogajanja na oglaševalskem prizorišču.

Popoldne se bo kongresni del festivala začel s pregledom Oglaševalske letine, sledila pa bosta predavanje psihoterapevta Zorana Milivojevića in okrogla miza o stanju v slovenskem medijskem prostoru. Festival se bo s podelitvijo nagrad zaključil v petek.

Ne spreglejte