Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 9. 2014,
18.19

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

likvidacija

Sreda, 17. 9. 2014, 18.19

7 let, 2 meseca

Prevent Halog v likvidacijo, odpovedi prejelo 412 ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V lenarškem podjetju Prevent Halog, ki se ukvarja s proizvodnjo avtomobilskega tekstila, so 412 zaposlenim že razdelili odpovedi pogodb o zaposlitvi z enomesečnim odpovednim rokom.

Direktor Mitja Hauser je potrdil, da so zaradi izgube posla z največjim dobaviteljem Daimlerjem podjetje prejšnji teden poslali v likvidacijo.

"V našem in imenu lastnikov obžalujemo vse, kar se dogaja trenutno okoli podjetja, žal pa moramo razumeti, da se moramo gibati znotraj razpoložljivih okvirjev. Na zboru delavcev smo danes zaposlenim povedali, da pri nas ni bilo slabih delavcev. Vsi so bili nadpovprečno dobri, na kar kažejo tudi letošnji rezultati poslovanja, a v takih razmerah ni druge izbire," je dejal Hauser.

Prvi mož podjetja, ki je sicer del Preventove skupine poslovneža Nijaza Hastorja, je zagotovil, da zaposleni ostajajo v delovnem razmerju do 17. oktobra, najpozneje sredi novembra jim bodo izplačali zadnje polovične plače za oktober ter vse odpravnine, ki jim pripadajo.

Prizadevali si bodo podjetje znova postaviti na vsaj približno nekdanjo raven Manjši del, 87 od skupaj okoli 500 zaposlenih, ter preostale posle so medtem že prenesli na leta 2009 ustanovljeno podjetje IMS Avtomotivi. Na čelu podjetja je od 1. septembra Rok Zlodej, ki načrtuje pridobivanje novih poslov, med temi pa naj ne bi bilo le šivanje sedežnih prevlek.

"Radi bi ostali znotraj avtomobilske industrije, kar pa ni pogoj. Usmerili se bomo predvsem na inovativne izdelke. Sicer pa smo delavce prezaposlili pod enakimi pogoji, kot so jih imeli v Prevent Halogu, med njimi tudi dva invalida, tri starejše delavce," je dejal Zlodej, ki je skupaj s Hauserjem napovedal, da si bodo prizadevali podjetje znova postaviti na vsaj približno nekdanjo raven z okoli 200 do 300 zaposlenimi.

Hauser je danes omenil tudi pravne postopke v zvezi z nenadno izgubo posla z Daimlerjem, ki že potekajo na sodišču v Stuttgartu. Po njegovih trditvah so prvo zmago že dosegli, a se je Daimler na odločitev sodišča pritožil, dokončna odločitev pa naj bi bila znana v naslednjih dveh tednih.

Ne spreglejte