Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 10. 2014,
8.54

Osveženo pred

2 dneva, 10 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

pokojnina varčevanje Modra zavarovalnica

Sreda, 22. 10. 2014, 8.54

2 dneva, 10 ur

Poskrbite za svojo prihodnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vsak si želi brezskrbne prihodnosti. Gibanje in splošna skrb za telo sta najboljši naložbi v dolgo in zdravo življenje. Da pa boste popolnoma mirni, bodite enako skrbni tudi pri financah.

Če želimo kar največ storiti zase in za svoje bližnje, v prvi vrsti poskrbimo za svoje zdravje. To je namreč še posebej pomembno, če se želite na stara leta ukvarjati s svojimi vnuki, hoditi v naravo, na morje in v toplice ter na splošno živeti lagodno, brezskrbno življenje.

Pa recimo, da skrbite za svoje telo. Kaj pa finance? Če se zanašate zgolj na osnovno pokojnino in ne boste imeli dodatnih prihrankov, lahko kmalu ostanete le pri lepih željah. Da vas ne bodo ves čas mučile skrbi, kako boste živeli v pokoju, za brezskrbno prihodnost poskrbite že zdaj. Tako vam bo več časa ostalo za prijetne stvari.

Kakšna pokojnina vas čaka?

Povprečna neto pokojnina je bila v preteklem letu 565 evrov, kar je 43 odstotkov manj, kot je znašala povprečna neto plača. Kakovost našega življenja po upokojitvi je tako vedno bolj odvisna od višine prihrankov, ki jih bomo ustvarili sami, zato je varčevanje za dodatno pokojnino že danes postalo nuja. Ne glede na to, kako daleč je vaša upokojitev, bo najbolje, da jo začnete načrtovati že danes.

S pokojninskim zavarovanjem do davčne olajšave

Najprimernejša in edina namenska oblika varčevanja za starost je dodatno pokojninsko zavarovanje. Individualno vplačevanje premij vam poleg višje pokojnine v prihodnosti zagotavlja odlične prednosti že danes:

Uveljavljanje posebne davčne olajšave

Za vse individualno vplačane premije lahko uveljavljate posebno davčno olajšavo, ki vam znižuje dohodninsko osnovo. Najvišji znesek vplačil, za katerega je priznana davčna olajšava, znaša 5,844 odstotka vaše bruto plače oz. na letni ravni največ do 2.819 evrov. Z vplačilom 42 evrov na mesec posameznik v 27-odstotnem dohodninskem razredu na primer ob obračunu dohodnine prihrani približno 135 evrov. Preverite, koliko prihranite vi.

Prilagodljivost zavarovanja

Zavarovanje lahko kadarkoli, brez dodatnih stroškov, prekinete ali začasno zamrznete.

Dedovanje

Privarčevana sredstva se v primeru smrti zavarovanca dedujejo. Prav tako se dedujejo določene oblike dodatnih pokojnin – Modrih rent.

Še to jesen poskrbite za svojo jesen. Nihče drug tega ne bo storil namesto vas. Obiščite našo spletno stran www.modra-zavarovalnica.si ali nas pokličite na 080 23 45.

Ne spreglejte