SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podizvajalci in Dars prekinili sestanek

4

termometer

Predstavniki društva podizvajalcev v gradbeništvu in Družbe za avtoceste v RS (Dars) so prekinili sestanek, na katerem bi morali pregledovati zahtevke podizvajalcev pri gradnji avtocest.

Kot je povedal predsednik društva Mirko Požar, je na sestanek prišla "nekompetentna komisija Darsa brez vsakršnih pooblastil". Začeli naj bi pregled odgovorov družbe na zahtevke Dars in podizvajalci naj bi danes začeli pregled odgovorov družbe na zahtevke v zvezi z neplačili pri gradnji avtocest, strokovne službe Darsa naj bi posameznim podizvajalcem dodatno pojasnile odločitev v zvezi zahtevkom za neposredno poplačilo. Na sestanek je "s strani Darsa prišla popolnoma nekompetentna komisija brez vsakršnih pooblastil, kar je bilo v nasprotju z dogovorom", je povedal Požar. Na sestanku bi morali pregledati dokumentacijo in narediti zapisnik.

"Vztrajali smo pri zapisniku" "Vztrajali smo pri zapisniku, kljub temu da so rekli, da je to neformalni sestanek. Pomembni so samo sestanki s težo," je dejal Požar in dodal, da komisija po posvetu z upravo zapisnika ni želela podpisati, tako da so podizvajalci sestanek prekinili.

Društvo podizvajalcev bo podrobnosti dogovarjanj in "dokumentacijo, ki dokazuje, da je Dars ves čas vedel, da podizvajalci nismo plačani, pa ni reagiral", predstavili na novinarski konferenci.

Na Darsu trenutno za pojasnila niso dosegljivi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin