Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2019,
12.13

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Perutnina Ptuj Luka Dončić Luka Dončić ZDA

Četrtek, 24. 1. 2019, 12.13

5 let, 2 meseca

Perutnina Ptuj vstopila na ameriški trg, pomagal ji bo Luka Dončić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

V Chicagu je stekla proizvodnja piščančje klobase in hrenovk blagovne znamke Poli. Prve poli klobase in hrenovke, izdelane v ZDA, so šle v roke zvezdniku košarkarske lige NBA Luki Dončiću. Dončić je sicer ambasador blagovne znamke Poli in njen ljubitelj že od malih nog.

Kot so danes sporočili iz Perutnine Ptuj, so proizvodnjo v regiji Jugovzhodne Evrope najprepoznavnejše piščančje klobase v ZDA zagnali v skladu z zastavljeno strategijo krepitve internacionalizacije poslovanja. Ob tem so poudarili, da je poli "prva piščančja posebna klobasa na evropskem tržišču in sinonim posebne klobase že od leta 1974".

Prva "ameriška" Poli za njenega najbolj poznanega ambasadorja Luka Dončića. | Foto: Perutnina Ptuj Prva "ameriška" Poli za njenega najbolj poznanega ambasadorja Luka Dončića. Foto: Perutnina Ptuj Poli je danes mednarodna uspešnica. "Nori na Poli so vse od Skandinavije do Sredozemlja, prodaja se v Dubaju in med drugim že 20 let na Švedskem. V skladu z razvojno strategijo blagovne znamke Poli nadvse uspešno vstopa tudi v druge segmente - postala je prva klobasa za namazati, vstopila v segment hrenovk ter šunk in šunkaric z novim izdelkom Poli hammy," so pojasnili.

Za proizvodnjo piščančje klobase in hrenovk poli v Chicagu se uporabljajo začimbne mešanice po originalni recepturi Poli, ki jih pripravljajo v Perutnini Ptuj na Ptuju in jih pošiljajo v ZDA. Tam bo poli do konca tega meseca na voljo na 1.750 prodajnih mestih.

Prve "ameriške" poli so šle v roke najbolj znanemu ambasadorju blagovne znamke Poli, 19-letnemu Dončiću, ki s svojo igro navdušuje v ligi NBA, kjer igra za ekipo Dallas Mavericks. V Perutnini Ptuj so ob izbiri Dončića za poli ambasadorja poudarili, da poli z Donćičem začenja svetovno zvezdništvo, sodelovanje pa, da bo pomembno prispevalo k nadaljnji krepitvi prepoznavnosti, priljubljenosti in tržnega položaja osrednje blagovne znamke družbe.

poli, Perutnina Ptuj
Novice Perutnina Ptuj prodana, kupec je z Vzhoda
Ne spreglejte