Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2019,
9.37

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Celjski sejem PR članek

Petek, 1. 2. 2019, 9.37

1 leto, 1 mesec

Nov strokovni sejem za kmete in gozdarje: razpisanih 17 štipendij

Oglasno sporočilo
Agritech

Kmetje in gozdarji so dobili nov strokovni sejem Agritech. Mehanizacijo si je zdaj tudi pri nas prvič mogoče ogledati pozimi. Da je kmetijska in gozdarska stroka tak sejem potrebovala, je pokazal že prvi dan, ko je bilo sejmišče povsem polno. Agritech bo v Celju odprt še vse do nedelje.

Kljub precejšnjemu številu že uveljavljenih kmetijskih sejmov pri nas je Agritech prvi, ki ga lahko obiščete pozimi ter si na več kot 16.000 kvadratnih metrih pokritih in ogrevanih površin ogledate izdelke in storitve več kot 200 blagovnih znamk, ki jih predstavlja 66 razstavljavcev.

Manjši brat sejma iz Hannovra

Nekaj večjih in bleščečih strojev vas bo presenetilo že zunaj, takoj ob vstopu na sejmišče. Celjski sejem je naše največje in najmodernejše sejmišče, ki edino nudi pogoje za predstavitev tako velike mehanizacije po vzoru svetovnih sejmov. Marsikaterega kmeta, ki se ne more odpraviti na sejem Agritechnika v Hannover, bo tako razveselilo dejstvo, da je v Celju zrasel njegov manjši brat.

Agritech | Foto:

Dvorane Celjskega sejma se od včeraj svetijo – polne so najnovejše kmetijske in gozdarske mehanizacije.

Gneča na sejmu je že prvi dan je potrdila besede državnega sekretarja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jožeta Podgorška, ki je na otvoritvi dejal, da je zdaj čas, ko kmetijska gospodarstva razmišljajo o nakupih za novo sezono. Na ministrstvu podpirajo posodabljanje kmetijskih gospodarstev. Digitalizacijo na področju kmetijstva izpostavljajo kot eno neizogibnih nuj, ki prihaja.

Sodobna oprema za večjo varnost

Agritech | Foto:

Novejša mehanizacija je pomembna tudi s stališča varnosti, kajti s sodobno opremo se lahko prepreči marsikatera nesreča.

Sejem Agritech spremlja kar nekaj dogodkov na temo varnosti, pri programu sodelujejo Zavod za gozdove Slovenije, Zveza lastnikov gozdov Slovenije, Zveza slovenske podeželske mladine, Kmetijsko gozdarski zavod, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Združenje proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnike (ZKGT).

Agritech | Foto:

Razpisanih 17 štipendij

ZKGT je bilo tudi glavni pobudnik sejma, ki se močno trudi povezati celotno stroko. Na svojem področju prepoznavajo pomanjkanje kadra in so v rešitev tega problema danes vsem zainteresiranim predstavili tudi 17 štipendij, ki jih razpisujejo za mlade. Vsi, ki vas štipendije zanimajo, lahko več o njih izveste tukaj.

Celjski sejem | Foto: Sejem lahko od danes naprej obiščete vsak dan do nedelje, 3. februarja med 9. in 18. uro. Za karto boste odšteli sedem evrov, veliko parkirišče pred sejmom pa je za vse obiskovalce popolnoma zastonj.

Naročnik oglasnega sporočila je Celjski sejem.

Ne spreglejte