Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2017,
10.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

uspeh družina Jasna Triller podjetništvo ženske in posel

Četrtek, 21. 9. 2017, 10.09

6 let, 7 mesecev

"Ni srečen tisti, ki je uspešen, temveč je uspešen tisti, ki je srečen"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Jasna Triller | Foto osebni arhiv

Foto: osebni arhiv

Rada sem podjetnica, ljubim svobodo, svoj način dela, rada razvijam in uresničujem ideje, o svojem delu pravi direktorica Jasna Triller, ena od nominirank za poslovno nagrado Business Woman Award.

Francoska znamka Veuve Clicquot že od leta 1972 podeljuje nagrado za uspešne poslovne ženske Business Woman Award. Prejelo jo je že več kot 300 podjetnic po vsem svetu, letos pa jo bodo prvič podelili tudi v Sloveniji.

Med petimi nominirankami je tudi lastnica in direktorica podjetja IDentiks kartični sistemi Jasna Triller, ki je tudi dobitnica prestižne nagrade George Hayward Award, ki jo podeljuje Evropsko združenje trgovskih agentov (IUCAB). Poleg Trillerjeve so nominirane še Ana Lukner, Urša Šefman Sojer, Zlata Zavašnik in Nika Zupanc.

Trillerjeva zase pravi, da je najprej mamica, osebna svetovalka svojega moža in strastna podjetnica. Njeno podjetje je na trgu 12 let, Trillerjeva pa zagovarja počasnejšo, a stabilnejšo rast.

Svojo podjetniško pot je začela že kot otrok, ko je na morju prodajala školjke, že takrat pa se je zavedala, da moraš biti drugačen od drugih na trgu.

Ste že od nekdaj želeli postati podjetnica? Zakaj ste se odločili za to pot? Zakaj ravno kartice?
Prisegam na izrek: Izberi si posel, ki ga imaš rad, in nikoli več ti ne bo treba delati. Rada sem podjetnica, ljubim svobodo, svoj način dela, rada razvijam in uresničujem ideje. Želim si ves čas izboljševati našo ponudbo, želim si, da je vsaka kartica za vsakega naročnika zanj najlepša in najboljša rešitev. In ko vidim, da so naročniki zadovoljni, da so sodelavci zadovoljni, je to najboljša motivacija za nove poslovne podvige.

"V kartice sem se zaljubila že v mojih zgodnjih 20. letih hodila na svetovne sejme in v Parizu občudovala to umetnost in zahtevno branžo, se hitro učila in videla v njih potencial kreativnega produkta." | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl "V kartice sem se zaljubila že v mojih zgodnjih 20. letih hodila na svetovne sejme in v Parizu občudovala to umetnost in zahtevno branžo, se hitro učila in videla v njih potencial kreativnega produkta." Foto: osebni arhiv/Lana Kokl V kartice sem se zaljubila že v mojih zgodnjih 20. letih hodila na svetovne sejme in v Parizu občudovala to umetnost in zahtevno branžo, se hitro učila in videla v njih potencial kreativnega produkta, ki pomeni za vsakega naročnika zanj najlepšo in najboljšo rešitev.

Ste tudi po svojih merilih uspešna ženska? Kaj je za vas uspeh?
Uspeh je relativen in ga ne merim v številkah. Merilo uspeha je zame v tem, koliko dobrega lahko vsi skupaj naredimo za svojo družino, sodelavce, podjetje, družbo, okolje.

Zame je uspeh, da imam čudovito družino in da delam, kar imam rada. Vsak, ki je zadovoljen s svojim življenjem, je uspešen. Zame je uspeh, če si srečen. Torej zame ni srečen tisti, ki je uspešen, temveč je uspešen tisti, ki je srečen. Tudi neuspeh je del uspeha. Vsi pademo, bistveno je, da se poberemo in se iz padca nekaj naučimo ter s tem dosežemo nov uspeh.

Imate v podjetništvu kakšen poseben moto, življenjsko vodilo, navdih?
Vsekakor je moj navdih Robin Sharma, saj mi pomaga krmariti med zasebnim in poslovnim življenjem. V navdih mi je njegov moto: Ko se odpovemo svojim sanjam, umremo, četudi še živimo. Spoštujem tudi Madi Sharma, Elona Muska.

V Sloveniji spoštujem veliko ljudi iz poslovnega sveta, ki so pogumni. Srečo imam, da so mi blizu in jih lahko kadarkoli pokličem za nasvet.

Kako motivirate sebe in svoje zaposlene?
Vsekakor ti mora biti delo všeč in predvsem pazim, da je pravi sodelavec na pravem mestu, kolikor je to mogoče v "multitasking" mikro okolju.

S svojim optimizmom, vztrajnostjo in pogumom pa mnogim (tudi sebi) dokazujem in vlivam zaupanje, da se da biti del uspešne zgodbe, da tudi kot mikro podjetje lahko konkuriramo največjim. Torej vsakodnevno z zgledom in podjetniškimi vrlinami.

"Vsak, ki je zadovoljen s svojim življenjem, je uspešen. Zame je uspeh, če si srečen," pravi Trillerjeva. | Foto: Thinkstock "Vsak, ki je zadovoljen s svojim življenjem, je uspešen. Zame je uspeh, če si srečen," pravi Trillerjeva. Foto: Thinkstock

Svoje bližnje pogosto pohvalite?
Pohvala je zagotovo velik motivator in vsekakor jo vključujem v vsakodnevno vodenje, priznam pa, da ni vedno lahko in takrat moraš le pokazati zaupanje in pogum.

Kako dosežete, da vam ob direktorskih obveznostih ostane še dovolj časa za družino?
Najprej z dobrim timom, ki se nanj zaneseš, potem pa vsekakor z odličnim načrtovanjem in organizacijo časa. Tu je podpora moža in bližnjih zelo pomembna.

Tudi brez podpore nepogrešljivih moževih staršev in odlične varuške ne gre. Delovnik je zelo natrpan in nemalokrat pozno v noč, vedno pa si vzameva proste konce tedna in se posvetiva družini, načrtujemo tudi daljše šolske počitnice.

Menim, da je ravnovesje pomembno za vse, navkljub napornim obveznostim in moramo ga vključiti v svoj urnik.

Ko boste na starost gledali nazaj na svoje življenje, kaj bi si želeli videti?
Želim si videti in vedeti, da sem doprinesla karkoli boljšega na ta svet ter bližnjim polepšala ali kakorkoli izboljšala življenje.

Ne spreglejte