Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 1. 2015,
19.50

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pivovarna Laško Radenska

Ponedeljek, 19. 1. 2015, 19.50

7 let, 2 meseca

Nadzorniki Laškega soglašali s pogodbo o prodaji Radenske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadzorni svet Pivovarne Laško je na današnji seji podal soglasje k pogodbi za prodajo družbe Radenska češki Kofoli.

To soglasje je eno od odložnih pogojev, pod katerimi sta pivovarna in Kofola sredi decembra lani podpisali pogodbo o prodaji nekaj več kot 75-odstotnega deleža Radenske za 51,8 milijona evrov.

Nadzorniki so svojo odločitev sprejeli na podlagi predstavitve postopka prodaje in utemeljitve uprave, poročila finančnega svetovalca in pravnih mnenj, vrednotenja prodane družbe in v skladu z zavezami sporazuma o prestrukturiranju in mirovanju, ki so ga družbe skupine Laško podpisale konec lanskega aprila, so sporočili iz pivovarne.

Pivovarna Laško je pogodbo o prodaji svojega deleža v Radenski podpisala z v Sloveniji registrirano družbo Kofola in družbo Kofola S.A., holdingom, prek katerega družina grškega priseljenca Kostasa Samarasa obvladuje lastništvo. Prevzem bosta izpeljala Kofola in slovenska Skupina P&P, ki je v lasti družine Polič, v konzorciju, v katerem bo imela češka družba 60-odstotni, slovenska pa 40-odstotni delež.

Pogodba sklenjena pod več pogoji, ki jih niso želeli razkriti Prodajna pogodba je bila sklenjena pod več odložnimi pogoji, ki jih podpisniki niso želeli razkriti. Kot so danes navedli v pivovarni, je bilo soglasje nadzornega sveta eno od teh, a dodali, da morajo biti za zaključek transakcije oz. prodaje družbe Radenska, ki naj bi se odvili v treh mesecih od podpisa, izpolnjeni še preostali odložni pogoji.

Člani nadzornega sveta Pivovarne Laško so se seznanili še z dosedanjim potekom postopka dokapitalizacije matične družbe, s ključnimi kazalniki kapitalske ustreznosti, stanjem plačilne sposobnosti družbe Pivovarna Laško, s poročilom o odprtih pravnih zadevah in s postopki prodaje naložb družb iz skupine. Več podrobnosti o tem niso razkrili.

Ne spreglejte