Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 12. 2013,
20.42

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Polzela nadzorni svet

Ponedeljek, 23. 12. 2013, 20.42

7 let, 2 meseca

Nadzorni svet Polzele razrešil predsednico Neffatovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nadzorni svet Tovarne nogavic Polzela je razrešil predsednico nadzornega sveta Branko Neffat in na njeno mesto imenoval Marka Slokarja, za dodatnega člana uprave pa Roberta Tomazina.

To je STA izvedela iz virov blizu podjetja. Družba je po dveletnem obsežnem procesu sanacije v prvem letošnjem polletju prvič po letu 2008 zabeležila pozitiven rezultat.

Uprava pod vodstvom Karmen Dvorjak je z odprodajo poslovno nepotrebnega premoženja v vrednosti slabega milijona evrov, opustitvijo nedobičkonosnih programov, prekinitvijo delovnega razmerja s 94 presežnimi delavci in drugimi pomembnimi strukturnimi ukrepi izvajala načrt sanacije podjetja, ki ga je tudi podprl konzorcij bank upnic - NLB, Banka Celje, NKBM, Gorenjska banka, Deželna banka Slovenije in Hranilnica LON.

Uprava pod njenim vodstvom je ob tem nedavno zagotovila državno pomoč v višini milijona evrov, ki bi po zeleni luči iz Bruslja omogočila poplačilo davčnih obveznosti in terjatev dobaviteljev.

Neuradno: izključno s podporo članov, ki zastopajo zaposlene, odstavili Neffatovo A nadzorni svet je v trenutku, ko so banke odločale o nadaljnjem financiranju družbe, po neuradnih informacijah izključno s podporo članov, ki zastopajo zaposlene, kljub izrazitemu nasprotovanju republiškega sindikata tekstilne industrije (STUPIS), odstavil Neffatovo.

Po za zdaj še neuradnih informacijah je konzorcij bank upnic zaradi kadrovskih sprememb zaustavil proces reprograma kreditnih razmerij družbe, o čemer je tudi pisno obvestil Slokarja in Tomazina. Banke so ob tem nadzornike tudi opozorile, da bodo morali s sklepi zadnje seje prevzeti odgovornost za sanacijo družbe in 300 delovnih mest.

Banke naj bi menda od nadzornikov zahtevale, da do podaljšanja posojilnih razmerij ne spreminjajo vodstvenih struktur. Slokar, ki je prevzel vodenje nadzornega sveta, je bil sicer njegov član že med leti 2008 in 2011, zatem pa član uprave družbe. Trenutno opravlja funkcijo direktorja družbe pooblaščenke Polzela Delnice, ki je večinska lastnica podjetja, v njegov nadzorni svet pa je bil znova imenovan letos.

Ne spreglejte