Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 12. 2018,
9.56

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

5

Natisni članek

obala hotel

Sobota, 29. 12. 2018, 9.56

5 let, 3 mesece

zasedenost hotelov

Na Obali ne boste dobili sobe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

5

Hoteli Bernardin

Dober turistični obisk slovenske obale v začetku prazničnega obdobja se bo nadaljeval in stopnjeval ob novem letu, saj v Portorožu pa tudi drugje pričakujejo 100-odstotno zasedenost hotelov. Obiskovalci istrskih občin bodo pri tem lahko izbirali med pestrim naborom prireditev na prostem, tako tradicionalnih kot novih.

Zasedenost hotelov v piranski občini je bila za božič okoli 80-odstotna, do novega leta pa se bo stopnjevala do 100-odstotne zasedenosti, so menili v Turističnem združenju Portorož, kjer pričakujejo dober obisk tudi v prvem januarskem koncu tedna.

Zasedenost hotelov bo tako primerljiva z lansko oziroma celo nekoliko boljša. Prevladovali bodo tuji gosti, ki bodo po pričakovanjih turističnega združenja ustvarili okoli tri četrtine vseh prenočitev. Največ jih bo iz Italije, Avstrije in Nemčije.

Ognjemet, božično-novoletni sejem ...

Kempinski Palace Portorož | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek Kot ugotavljajo, v tem obdobju obiskovalce najbolj zanimajo predvsem centri dobrega počutja, kulinarika in prireditve. Vse do začetka januarja bo v parku hotela Kempinski Palace Portorož še božično-novoletni sejem, na portoroški ploščadi bo mogoče obiskati gastronomsko tržnico z lokalnimi produkti Feel & Taste, pred hoteli LifeClass pa bodo obiskovalci lahko vstopili v Ledeno kraljestvo.

Že tradicionalno pa bo Portorož 1. januarja gostil skoke v morje in ognjemet, obiskovalci pa bodo lahko prisluhnili koncertu Lee Sirk.

Tudi v Turističnem združenju Izola za praznike pričakujejo dobro zasedenost. Hoteli so za ta čas pripravili različne ponudbe aranžmajev s poudarkom na silvestrskih, predvsem kulinarično obarvanih doživetjih. Dogajanje bo popestril božično-novoletni program, ki se je na Lonki začel že 25. decembra.

silvestrovo
Trendi Silvestrovanja v slovenskih hotelih: stotak na glavo bo težko dovolj

Več gostov tudi v Izoli

Prvi podatki za mesec november znova pričajo o rasti, saj je Izolo obiskalo 4.566 gostov, ki so skupaj opravili 17.432 prenočitev. V primerjavi s preteklim letom to pomeni 13-odstotno povečanje števila gostov in 14-odstotno povečanje prenočitev. V novembru so zabeležili 77 odstotkov domačih gostov, kar v turističnem združenju pripisujejo tudi krompirjevim počitnicam, sledili so jim Italijani, Avstrijci in Nemci.

Hotel Delfin je za novo leto polno zaseden, prav tako hotel Cliff na Belvederju, kjer je predvidena zasedenost v obdobju božično-novoletnih praznikov za okoli 30 odstotkov višja v primerjavi z enakim obdobjem lani. Največ gostov, ki bodo Izolo obiskali konec leta, je domačih, sledijo jim avstrijski in italijanski.

Luka Koper dvigalo | Foto: Luka Koper Foto: Luka Koper

V Kopru največ Nemcev in Italijanov

Povprečna zasedenost večjih nastanitvenih obratov v Mestni občini Koper je bila v obdobju božičnih praznikov okoli 40-odstotna, zato pa so zelo dobri obeti za novoletne praznike, saj bo večina obratov 100-odstotno zasedenih. Med gosti prevladujejo tudi letos domači gostje, Italijani in Nemci, veliko pa je tudi Madžarov, so pojasnili v Turistični organizaciji Koper.

Do konca leta je v Kopru predvidenih še kar precej prireditev, v novo leto pa bodo vstopili z nastopi skupin Lumberjack, Kingston in Buržuazija v Taverni. Ob tem ne gre zamuditi niti drsanja na kar dveh drsališčih, enem tik ob morju in drugem na Titovem trgu.

Ne spreglejte